Atrijum i ovog ljeta na raspolaganju umjetnicima

619

I ovog ljeta, prostor atrijuma u zgradi Gradske uprave biće otvoren za održavanje koncerata, izložbi i drugih kulturnih sadržaja.

Po prvi put, prošle godine Grad je i ovaj prostor ustupio umjetnicima koji su u okviru projekta nazvanog „Kultura u prolazu“, mogli da se predstave sugrađanima koji su dolazili da obave neku uslugu u administraciji.

-Projekat nastavljamo i ove godine, s obzirom na to da je prošlog ljeta zabilježena odlična posjećnost događajima i interes naših umjetnika. Početak ćemo ozvaničiti 21. juna, povodom Svjetskog dana muzike, kada se, kao i prošle godine, očekuje učešće velikog broja umjenika kako u ovom prostoru, tako i na više lokacija po gradu – kazali su iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Otvaranje atrijuma za kulturna dešavanja, kako su istakli, je još jedan od načina da se kultura približi građanima, a s duge strane omogući kako afirmisanim tako i mladim umjetnicima da predstave svoj rad.

Kako je planirano, cijelo ljeto, ovaj prostor će da ugosti nove umjetnike, studente, kulturne radnike, predavače i sve ono što je usko vezano za kulturu.

Trenutno, u atrijumu Gradske uprave zainteresovani sugrađani mogu da pogledaju izložbu učeničkih radova o temi „Proljeće u Banjaluci – Dan grada“. Izložbu, koja je otvorena do kraja ove sedmice, čine radovi učenika iz 17 banjalučkih osnovnih škola.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!