Otvoren Teatar fest “Petar Kočić”

519
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvorila je sinoć u Banjaluci Teatar fest “Petar Kočić” na kome će biti izvedeno osam predstava pozorišnih ansambala iz Srpske i inostranstva.

Trivićeva je istakla da je put umjetnosti i stvaralaštva najbolji za približavanje i upoznavanje naroda, uspostavljanje saradnje i dobre komunikacije.

– Raduje me što Narodno pozorište Republike Srpske 22. put otvara vrata Teatar festu koji će i ove godine predstaviti novu magiju pozorišta pod sloganom `Istorija i legenda` i putem nje neka od najznačajnijih profesionalnih ostvarenja iz naše zemlje i okruženja – rekla je Trivićeva novinarima.

Ona je navela da će na Teatar festu, osim pozorišnih ansambala iz regiona, biti i pozorište iz Sankt Peterburga, otvarajući na taj način vrata novoj saradnji u savremenom izrazu pozorišne umjetnosti.

– Značaj ovog festivala je u afirmaciji pozorišnog stvaralaštva, u predstavljanju najboljih i umjetnički najrelevantnijih scenskih ostvarenja iz domaće i međunarodne produkcije, koja doprinose promociji novih i ostvarenih kulturnih vrijednosti na međunarodnoj sceni – dodala je Trivićeva.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković naglasio je da će na Teatar festu učestvovati najbolji pozorišni ansambli iz regiona.

– Svi koji dođu u Narodno pozorište Republike Srpske neće otići razočarani i ostati ravnodušni, jer je festival nešto najbolje što je stvoreno na jeziku koji razumijemo u ovom regionu – rekao je Novaković.

On je napomenuo da će Banjaluka i Republika Srpska biti dobar domaćin učesnicima ove kuluturne manifestacije.

Teatar fest počeo je premijerom predstave “Škola za žene” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Kulturna manifestacija trajaće do 8. juna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!