Pojačane inspekcijske kontrole u dane republičkih praznika

443

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman, najavljuje da će Tržišna inspekcija i Komunalna policija vršiti pojačane kontrole rada tokom republičkih praznika i ističe da će svi koji se ne budu pridržavali propisa o radnom vremenu biti sankcionisani.

– 1. i 9. maja, u vremenu od 00.00 do 24.00 časa mogu da rade pekare, trgovinski objekti tipa dragstora, trgovinski objekti na autobuskoj i željezničkoj stanici i benzinskim pumpama, dok trgovine pogrebnom opremom mogu da rade od 8.00 do 21.00 čas. Na Međunarodni praznik rada, u srijedu 1. maja, u skladu sa zaključkom gradonačelnika, mimo Odluke o određivanju radnog vremena, u vremenu od 7.00 do 12.00 časova, mogu  da rade i prodajni objekti samostalnih preduzetnika koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom. Radno vrijeme poslovnih subjekata 2. maja je regulisano kao rad nedjeljom. Na Dan pobjede nad fašizmom, 9. maja, od 7.00 do 12.00 časova, mogu da rade: prodavnice mještovite robe, prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom i prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo cvijećem (cvjećare) – objašnjava načelnik Kecman.

On dodaje da su, prema republičkom Zakonu o praznicima, kazne za nepoštovanje odluke o radnom vremenu rigorozne.

– Kazna za pravno lice iznosi 2.000 do 15.000 KM, za odgovorno lice u pravnom licu kazne su od 150 do 2.000 KM, a za samostalne preduzetnike od 500 do 1.500 maraka – rekao je Kecman.

Ugostiteljski objekti radiće u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banje Luke.

Imajući u vidu da nam dolaze praznici koje dosta građana provodi na otvorenom, Gradska uprava i ovim putem apeluje na sve sugrađane da budu pažljivi prilikom paljenja vatre, te da sav otpad koji se stvori prilikom boravka na otvorenom, nipošto ne ostavljaju u prirodi, već da ga sakupe i propisno odlože.

Neradni dani

Odjeljenje za opštu upravu obavještava javnost da Gradska uprava neće raditi 26. i 29. aprila, odnosno na Veliki petak i Vaskršnji ponedjeljak. Takođe, Gradska uprava neće raditi ni u dane republičkih praznika – 1. i 2. maja – Međunarodnog praznika rada i 9. maja kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!