Maturanti na ”Danima otvorenih vrata” banjalučkog Univerziteta

566

Manifestacija ”Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjaluci” okupila je oko 2.000 maturanata iz više gradova i opština Republike Srpske, koji su imali priliku da dobiju sve važne informacije o studijima koji se izvode na fakuletima Univerziteta u Banjaluci.

Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci, kaže da su maturanti imali priliku da u grupama posjete fakultete za koje su zainteresovani i upoznaju  studijske programe i način upisa, ali i da dobiju više informacija o polaganju prijemnih ispita, izvođenju nastave i studentskom životu.
On je naglasio da su na Univerzitetu u Banjaluci, koji ima najdužu tradiciju u Republici Srpskoj i drugi je po starosti u BiH, zastupljeni gotovo svi studijski programi, sa najkvalitetnijim kadrom i uslovima za rad.
“Član smo Evropske asocijacije univerziteta, ispunjavamo sve standarde kvaliteta izvođenja nastave i jedini u BiH imamo dodijeljen logo izvrsnosti u izvođenju nastavnog procesa”, istakao je Gajanin i dodao da studenti ovog univerziteta imaju mogućnost studentske razmjene sa univerzitetima širom Evrope.
Po riječima rektora, do sada je na UNIBL diplome osnovnih studija steklo 43.044 studenata, kao i 835 studenata master studija, 1.437 magistara i 697 doktora nauka.
”Obrazovali smo stručnjake iz gotovo svih oblasti. Akademski građani koji su završili Univerzitet u Banjoj Luci su uspješni u svom radu, u različitim privrednim subjektima i na različitim pozicijama u Republici Srpskoj i inostranstvu”, navodi rektor.
On je maturantima poželio da izaberu najbolji fakultet za sebe, a Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjaluci i studentima zahvalio na organizaciji ove manifestacije, koja doprinosi promociji Univerziteta.
Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je grad zainteresovan da Univerzitet živi, jer je Banjaluka grad mladih u kojem se školuje desetine hiljada mladih u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima, što je veliki dio gradskog potencijala i energije. Radojićič je naglasio da Banjaluka pruža mnogo kulturnih, sportskih i zabavnih događaja.
Nemanja Babić, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci, naglašava da je važno napraviti dobar izbor kada je riječ o budućem pozivu. On je budućim studentima poželio da izaberu Univerzitet u BanjaLuci i neki od studijskih programa koji se izvode na njemu.
”Potrebno je osluškivati sopstvene želje i afinitete, ali i potrebe tržišta rada. Mi smo ovdje da budućim studentima predstavimo Banjaluku kao univerzitetski grad, i pomognemo u izboru fakulteta”, kaže Babić.
Treća manifestacija ”Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjaluci”  dio je  “Dana studenata Univerziteta u Banjaluci” koji traju od 14. do 24. aprila, a riječ je o jednom od najvećih studentskih projekata u Republici Srpskoj u ovoj godini.
Tokom ove manifestacije studenti Univerziteta u Banjaluci, imaju priliku da učestvuju u kulturnim, sportskim, edukativnim i zabavnim dešavanjima.

 

 

Izvor: Nezavisne 
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!