M:tel prvi u BiH pustio 4G mrežu

903

Kompanija M:tel iz Banjaluke prva je u BiH pustila u rad 4G mrežu, čim su u Sarajevu i zvanično dodijeljene dozvole telekom operaterima.

Dozvole su danas uručene sarajevskom BH Telekomu i kompaniji Hrvatske telekomunikacije iz Mostara, dok predstavnici M:tel-a nisu bili na svečanosti, upriličenoj tim povodom.

U saopštenju kompanija M:tel naglašava da je sa radošću dočekala zeleno svjetlo nadležnih institucija za puštanje odavno spremne 4G mreže.

Dobijanjem neophodnih dozvola od RAK i u skladu sa njihovim propisanim uslovima, 4G mrežom M:tel-a naprije će biti pokriveni svi veći gradovi u BiH, a potom i sva ostala mjesta i ruralna područja. M:tel poziva korisnike koji nemaju kartice koje podržavaju 4G mrežu, da u narednom periodu zamijene postojeće SIM kartice novima, kako bi bili spremni za još brži internet i sve ostale prednosti LTE tehnologije. Kompanija M:tel je od 2013. godine u potpunosti spremna za primjenu 4G mreže. Zahvaljujemo nadležnim institucijama koje su konačno omogućile primjenu LTE tehnologije i mobilne mreže četvrte generacije. Sama činjenica da BiH više nije jedina zemlja u Evropi kojoj su nedostajali pravno-formalni uslovi za primjenu 4G mreže, govori o odnosu nadležnih institucija prema potrebama građana ove zemlje – navode iz kompanije M:tel koja je potrebe svojih korisnika uvidjela i još prije šest godina se kadrovski i tehnički spremila za primjenu nove tehnologije. U savremenim zemljama, 4G mreža je tema koja se podrazumijeva. Iskreno se nadamo da nadležnim institucijama neće trebati novih šest godina za odluku o mobilnoj mreži pete generacije – navedeno je u saopštenju.

Kompanija M:tel iz Banjaluke koja je uvela četvrtu generacije mobilne telefonije podsjeća da to između ostalog znači sedam do osam puta povećana brzina prijema i slanja svih sadržaja mobilnim telefonom.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!