“TO BI MI BILO DOSADNO” Batistuta otkrio zašto je odbio Real Madrid

395

Legendarni argentinski napadač Gabrijel Batistuta rekao je u izjavi za špansku Marcu da nije želio preći u Real Madrid jer bi tamo postigao 200 pogodaka i osvojio sve trofeje, što bi mu bilo dosadno u odnosu na ono što je radio u Fiorentini.

Batistuta je najbolje igračke godine proveo u Fiorentini i Romi, a tokom čitave karijere odbijao je mogućnost da pređe u neke od najvećih evropskih klubova koji su pokazivali interes za njega.

– Kada sam bio u Fiorentini, klubovi kao što su Real Madrid, Juventus ili Milan su me željeli dovesti, ali ja sam htio ostati u Firenci gdje sam imao miran život. U karijeri nisam osvojio gotovo ništa, ali smatram da sam pobjednik. To mislim jer sam Fiorentinu uspio dovesti do nivoa da se nadmeće s najvećim klubovima – rekao je Batistuta.

Popularni “Batigol” je rekao da bi transferom u Real Madrid osvojio puno trofeja i postigao 200 pogodaka, što mu, kako kaže, ne bi bilo zanimljivo.

– Da sam otišao u Real Madrid, osvajao bih trofeje i postigao bih više od 200 golova, a to bi mi bilo dosadno. Isto se odnosi i na Milan. Nikada nisam volio biti vođa tima jer ste tada odgovorni i za pobjede i za poraze. Igrače uvijek tretiraju kao robu – rekao je Batistuta za Marcu.

Batistuta je s Fiorentinom osvojio Kup i Superkup Italije, dok je 2001. godine s Romom stigao do titule prvaka. Karijeru, u kojoj je postigao više od 300 pogodaka, završio je 2005. godine, piše Klix.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!