Kolovozi mokri i klizavi

512

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj u nižim predjelima odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, dok u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima mjestimično ugaženog snijega i poledice.

Izdvajamo putne pravce: Mrkonjić Grad-Miliništa, Karanovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Novo Selo, Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča i Gacko-Tjentište.

Zbog niskih temperatura, iz AMS RS vozače upozoravaju na moguću poledicu i u nižim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i prilazima tunelima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, upozoravamo na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, te na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina, naročito na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini.

Federacija BiH

Zbog snijega koji je noćas padao i još pada u pojedinim predjelima FBiH, usporeno je odvijanje saobraćaja. Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Bugojno- Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf, Kupres-Šuica-Tomislavgrad i Tomislavgrad-Livno-Glamoč, dok zbog mjestimičnih sniježnih nanosa usljed jakog vjetra upozoravamo na dionicu Livno-Šuica.

Na regionalnom putu R-418 Prozor-Mokronoge (Tomislavgrad) zbog loših uslova za vožnju obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Granični prelazi

Na GP u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Na GP Brčko-Gunja zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse iz bezbjednosnih razloga.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(AMS RS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!