Otežan saobraćaj zbog snijega

357

Zbog sniježnih padavima i poledice, saobraćaj se otežano i usporeno odvija na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

Poseban oprez se savjetuje na području romanijske regije, Kneževa, Mrkonjić Grada, te na dionici puta Trnovo-Foča gdje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, upozoravaju iz AMS RS.

Zbog niskih temperatura, poledice ima i u nižim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog oštećenja nadvožnjaka (kod NIS petrol pumpe u Trnu) saobraćaj se na magistralnom putu M-16 dionica Prijedorska petlja – Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Federacija BiH

Snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u istočnim, centralnim i jugozapadnim krajevima FBIH , kao i preko pojedinih planinskih prevoja. Jak vjetar mjestimično stvara sniježne nanose na putevima Šuica-Livno-Kamensko i Kazanci-Bosansko Grahovo-Resanovci, dok se zbog snijega na kolovozu usporeno saobraća na putevima: Glamoč-Mliništa-Mrkonjić Grad, Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srna)

.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!