Klizavi kolovozi, snijeg na području Mrkonjić Grada i Istočnog Sarajeva

420

Saobraćaj se ovog jutra u Republici Srpskoj odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a na području Mrkonjić Grada, Kneževa i Istočnog Sarajeva pada slabiji snijeg koji se za sada ne zadržava na kolovozu.

Slabiji snijeg povremeno pada i na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca i Drvara u Federaciji BiH, ali se za sada ne zadržava na kolovozu. Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske, zbog niske temperature, vozačima skreću pažnju na lokalnu poledicu u višim predjelima i preko prevoja.

Na dionicma u usjecima i pored kamenih kosina povećena je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Na svim putnim pravcima vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zakonski obavezne zimske opreme.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju na tom dijelu puta.

U toku je izgradnja privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U primjeni je i nova uredba preduzeća “Auto-putevi Republike Srpske” o visini putarine na tom auto-putu, pa cijena putarine na relaciji Banjaluka-Kladari (kod Doboja) za putnička vozila iznosi sedam maraka, a Banjaluka-Prnjavor četiri marke.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška do daljeg je “otvoreni” sistem naplate putarine, a zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Povodom održavanja manifestacije u okviru svečanog dočeka međunarodne Nove godine u Banjaluci će privremeno biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać večeras od 20 časova do tri časa ujutro i sutra u istom terminu.

Danas će od 10 do 14 časova, zbog obilježavanja dječije Nove godine, biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Pozorišta do Ulice Marije Bursać, a autobusi će biti preusmjereni Vidovdanskom ulicom (Stara autobuska stanica).

(Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!