Kolovozi posebno klizavi nakon ledene kiše

492

Vozačima se skreće pažnja na mokre i klizave kolovoze, posebno na području Foče, Sarajeva, Brčkog, Odžaka i Goražda, gdje je tokom noći padala ledena kiša.

U kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima magle, dok su na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, zbog blagog porasta temperature u odnosu na prethodne dane, učestali odroni kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju, držanje propisanog rastojanja između vozila, poštovanje saobraćajnih propisa i obaveznu upotrebu zimske opreme.

Na regionalnom putu Ulog-Klanci na prevoju Morine, zbog snježnih smetova obustavljen je saobraćaj.

Na području Federacije BiH zbog sanacije tunela “Vranduk dva” i dva mosta, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Zenica-Nemila.

Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put Nemila-Zenica.

Na graničnom prelazu Brod jutros je pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH, ali se na prelazak granice za sada ne čeka duže od 15 minuta.

Na ostalim prelazima nema dužih čekanja.

Tokom dana se očekuju velike gužve na ulazu u BiH iz pravca zapadne Evrope, pa vozače iz AMS mole za strpljenje.

Gužve su već rano jutros evidentirane na izlazu iz Hrvatske na graničnom prelazu Bajakovo-Batrovci (između Hrvatske i Srbije), tako da svima koji planiraju put prema Beogradu iz AMS savjetuju korištenje graničnih prelaza Rača i Popovi.

Na dionici granični prelaz Šćepan Polje-Plužine (Crna Gora), zbog nepovoljnih vremenskih uslova u Crnoj Gori, trenutno je zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!