Srpski igrači ostvarili pobjede, posljednji duel Džejmsa i Vejda

511

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Memfis Grizlise na domaćem parketu rezultatom 105:99, uz sjajnu igru Nikole Jokića. Pobjede su poslije poraza upisali i Sakrametno i LA Klipersi.

Denver je prekinuo seriju od dva poraza i, po povratku pred svoje navijače, slavio u neizvjesnom meču.

Nagetsi su ovim trijumfom došli do skora od 18 pobjeda i devet poraza, te trenutno zauzimaju treće mjesto zapadne konferencije.

Srpski centar Nikola Jokić imao je još jednu briljantnu partiju u dresu “grumenja” – on je za 38 minuta na terenu ubacio 27 poena, a imao i 12 skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte, uz odličan šut iz igre 9/14.

Utakmica je “slomljena” u četvrtoj četvrtini, nakon što je do tada viđen egal i velika borba dvije ekipe koje se nalaze na vrhu Zapada.

Kingsi, za koje nastupaju Bjelica i Bogdanović, pobijedili su Čikago na gostovanju sa 109:98.

Čikago je odlično otvorio meč protiv Sakramenta, uprkos problemima koji okružuju tu ekipu u posljednje vreme.

Bulsi su došli do plus sedam poslije prvog kvartala, da bi na poluvrijeme otišli sa dvocifrenom prednošću. Igra tima Dejva Jejgera nije funkcionisala i izledalo je kao da je na terenu onaj “stari” Sakramento iz prošle godine, koji je bio jedna od najgorih ekipa lige.

Ipak, “kraljevi je izgledao preporođeno u nastavku meča. Oni su treću četvrtinu dobili sa 36:18.

Kingsi nisu stali ni u posljednjoj dionici, ali tu je sve bilo rutina i oni su upisali novi trijumf.

Bogdan Bogdanović je odigrao dobar meč koji je završio sa 16 poena (6/13) i šest skokova, dok je Nemanja Bjelica bio malo “tiši” i na kraju imao po šest poena i skokova. Najefikasniji u timu bio je Dieron Foks sa 25 poena i šest asistencija, uz 8/16 iz igre.

U Čikagu najbolji je bio Zek Lavin sa 19 poena, 13 je dodao Lauri Markanen, a više niko nije bio ni dvocifren.

LA Klipersi su Finikis Sanse, srpskog trenera Igora Kokoškova savladali sa 123:119 u veoma neizvjesnom meču.

Cijeli meč igran je u egalu i nijedna ekipa nije uspjevala previše da se “odlijepi”, a najveću šansu za pobjedom propustio je domaćin iz Kolorada.

Finiks je na četiri minuta do kraja imao sedam poena razlike, ali je tim Doka Riversa uspio njihovu prednost da anulira i da ih dovede u situaciju da oni “izvuku” produžetke.

Kokoškova je spasao Dientoni Melton pogotkom na pet sekundi do kraja, ali ne zadugo, s obzirom da su Klipersi riješili meč u posljednjem minutu produžetka sigurnim izvođenjem penala.

Srpski košarkaši u timu iz Los Anđelesa imali su ne pretkerano zapažene učinke. Miloš Teodosić je igrao 12 minuta i za to vreme imao osam poena i dve asistencije, dok je Boban Marjanović zabilježio šest poena i osam skokova za 16 minuta na terenu.

Najviše pažnje u protekloj noći privukao je meč LA Lejkersa i Majami Hita, u kojem su se dugogodišnji rivali, a nekada saigrači Lebron Džejms i Dvejn Vejd sastali posljedni put. Vejd se na kraju sezone oprašta od profesionalne košarke, a u posljednjem meču protiv “kralja” nije uspio da dođe do pobjede.

Lejkersi su prevođeni Džejmsom, koji je postigao 28 poena stigli do 17 pobjede u sezoni. Sa druge strane, popularni “fleš” imao je 15 poena i 10 skokova, ali je na kraju iz veoma teške situacije promašio šut za produžetak.

NBA rezultati:

Indijana – Vašington 109:101
Filadelfija – Detroit 116:102
Boston – Nju Orleans 113:100
Čikago – Sakramento 89:108
Milvoki – Klivlend 108:92
Oklahoma – Juta 122:113
Dalas – Orlando 101:76
Denver – Memfis 105:99
Finiks – Klipers 119:123 pp
Golden Stejt – Minesota 116:108
Lejkers – Majami 108:105

(B92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!