Fudbalski vikend u Evropi

641

Real Madrid upisao je treći poraz u posljednja četiri kola Primere uz jedan remi.  U narednom kolu “kraljevi” gostuju Barseloni, poraz znači i otkaz Lopategiju. U Italiji, prvi put u sezoni kiksao je i šampion Juventus.

Bosna i Hercegovina

Lider Sarajevo nalazi se u seriji od šest pobjeda. U ovom kolu na domaćem terenu savladali su Slobodu sa 1:0. U derbiju kola Željezničar je u gostima bio bolji od Zrinjskog golom Sulejmana Kripića u 62. minuti. Ove dvije ekipe sada imaju po 28 bodova, odnosno pet zaostatka za Sarajevom. Do prve pobjede na domaćem terenu, a druge vezane u šampionatu stigla je Zvijezda 09. Debitant u elitnom rangu bio je bolji od GOŠK Gabele sa 1:0 i na taj način uveliko popravio svoje šanse za opstanak u ligi. Krupa i Radnik su u međusobnom duelu odigrali bez golova.

Srbija

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su da ređaju pobjede u Superligi Srbije. Osim remija u vječitom derbiju “crveno-bijeli” imaju savršen učinak od 11 pobjeda. Posljednja žrtva tima Vladana Milojevića bila je ekipa Rada (3:1). Partizan nije uspio da probije zid Spartaka u Subotici, još je imao sreće što je golman Vladimir Stojković odbranio penal, pa se meč završio bez pogodaka. Radnički iz Niša je sa 2:0 bio bolji od Zemuna, pa je tako ostao prvi pratilac Zvezde sa sedam bodova zaostatka. Partizan i Čukarički zaostaju devet bodova za liderom.

Engleska

Derbi kola igran je na “Stemford Bridžu”. Čelzi je u posljednoj minuti stigao do boda protiv Mančester Junajteda, iako je poveo golom Rudigera u 21. minuti. “Crveni đavoli” preokrenuli su sa dva gola Marsijala, a bod “plavcima” donio je Barklej u 96. minuti. Mančester Siti bio je ubjedljiv protiv Barnlija sa 5:0 i sada dijeli prvo mjesto na tabeli sa Liverpulom, koji je u ovom kolu bio bolji od Hadersfilda golom Muhameda Salaha. Dva boda manje od njih imaju Čelzi i Totenhem. Tim Maursija Poketinja u ovom kolu sa 1:0 slavio je na gostovanju Vest Hemu. Arsenal večeras protiv Lestera ide po sedmu vezanu pobjedu, te bi se s njom izjednačili sa druga dva tima iz Londona.

Španija

Levante je od 13. minute na Santiago Bernabeu vodio sa 2:0. Iako se napadali, fudbaleri Real Madrida do kraja meča uspjeli su samo da ublaže poraz preko Marsela. “Kraljevski klub” je u jednoj od najvećih kriza u istoriji kluba, a poraz u “el klasiku” narednog vikenda protiv Barselona sigurno bi značio kraj za trenera Lopategija. Ako nešto ide na ruku šampionu Evrope, onda je to da ni druge ekipe ne igraju spektakularno. Barselona je poslije četiri kola stigla do pobjede. Na “Kamp Nou” savladali su Sevilju sa 4:2. Iako je Real tek sedmi na tabeli, za velikim rivalom zaostaje samo četiri boda. Barsa ima 18 bodova, iza nje su Espanjol i Alaves sa jednim manje, Sevilja ima 16 kao i Atletiko Madrid, šesti je Valjadolid sa 15, dok Real ima 14.

Italija

Derbi “Dela Madonina” između Milana i Intera pokazao je da su ova dva kluba i dalje miljama daleko od onoga što su nekad bili. Poprilično dosadnu utakmicu obilježio je prazan let golmana Milana Donarume u 92. minuti, što je iskoristio Ikardi za petu pobjedu u nizu. Potpuno neočekivano, prvi put u sezoni kiksao je i Juventus. “Stara dama” povela je golom Ronalda protiv Đenove, ali su gosti preko Besa došli do boda. Remi Juventusa iskoristio je Napoli, koji je sa laganih 3:0 dobio Udineze, pa je tako prišao aktuelnom šampionu na četiri boda.

Njemačka

Prvoplasirana ekipa Bundeslige Borusija Dortmund lako je izašla na kraj sa posljednjoplasiranim Šturgartom (4:0), te je ostala na tri boda prednosti u odnosu na Verder i Menhengladbah. Poslije tri kola, do pobjede je došao i Bajern Minhen. Uzdrmanim Bavarcima dobro je došla reprezentitavna pauza, a u ovom kolu se pobijedili Volfsburg sa 3:1. Herta iz Berlina vezala je drugi remi u prvenstvu (protv Frajburga 1:1) i polako ispada iz trke za šampiona.

Ostale lige

U Francuskoj se postavlja pitanje da li će iko do kraja uspjeti uzeti bod Pari Sen Žermenu. Parižani su stigli do deset pobjede iz isto toliko utakmica, a u ovom kolu su razbili Amijen sa 5:0. U Škotskoj su pobjede zabilježili Harts, Seltik i Rendžers, tako da do promjena na tabeli nije došlo. U Prvoj ligi Hrvatske, pet prvoplasiranih timova slavilo je protiv ostalih pet timova u prvenstvu, pa je tako Lokomotiva iz Zagreba sa 2:0 savladala Hajduk, čime su Splićani nastavili da igraju jednu od najgorih sezona u istoriji.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!