Ekipa fudbalera koji su bili iza rešetaka: Igita na golu, Kantona u napadu, Maradona trener

741

Aleksandar Kokorin i Pavel Mamajev su već nekoliko dana u žiži svjetskih medija zbog tuče u kafiću i na ulici sa druge dvije osobe, a portal sport24.ru je napravio zanimljiv tim sastavljen od fudbalera koji su imali problema sa zakonom i završili u zatvoru.

Ruski fudbaleri će vjerovatno da završe iza rešetaka, a pored njih u ekipi bi bili golman Rene Igita, Toni Adams, Breno, Vini Džons, Džoi Barton, Stefano Mauri, Adam Džonson, Nizar Trabelsi i Erik Kantona, trener bi bio Dijego Maradona, a predsjednik kluba Uli Henes.

Igita je proveo u zatvoru sedam mjeseci zbog povezanosti sa trgovinom drogom, a bio je blizak kolumbijskom narko dileru Pablu Eskobaru.

Toni Adams, nekadašnji kapiten Arsenala i bivši reprezentativac Engleske, zbog vožne u pijanom stanju je bio četiri mjeseca iza rešetaka.

Foto: Miguel Angel Molina/EPA

Brazilac Breno je 2011. godine pod dejstvom alkohola zapalio sopstvenu kuću, a od posljedica trovanja ugljen monoksidom umalo je umro.

Kasnije je osuđen na tri godine i devet mjeseci zatvora zbog pokušaja prevare sa osiguranjem, a pušten je godinu dana prije isteka kazne zbog dobrog ponašanja.

Tunižanin Nizar Trabelsi je važio za talentovanog fudbalera, ali je njegova karijera završena u 24. godini.

Bivši fudbaler Fortune Dizeldorf i Vupetala je imao dosta problema sa alkoholom i drogama, to ga je učinilo lakom metom za Al Kaidu, kojoj se pridružio, a sastajao se i sa Osamom Bin Ladenom.

Učestvovao je u planiranju napada na vojnu bazu u Belgiji, ali je taj napad osujećen, a Trabelsi je osuđen na 10 godina robije.

Vii Džons je često vozio u pijanom stanju i učestvovao u tučama, ali se mnogo puta izvukao.

Zbog premlaćivanja komšije 1997. godine je morao na sud, ni tada nije dobio zatvorsku kaznu, već je morao da plati 1.150 funti i odradi 100 sati društveno-korisnog rada.

Foto: Hugu Philpott/EPA

Vini je postao slavan glumac, a često je u filmovima glumio opasne momke i zatvorenike.

Džoi Barton se na terenu često znao sukobiti sa protivničkim igračima, zbog tuče u “MekDonaldsu” u Liverpulu je osuđen na pola godine zatvora, a iza rešetaka je boravio dva i po mjeseca.

Bivši kapiten rimskog Lacija Stefano Mauri je uhapšen 2012. godine zbog učešća u namještanju utakmice, jednu noć je proveo u zatvoru, kasnije je suspendovan na šest mjeseci, te mu je kazna uvećana za još tri mjeseca.

Velika nada engleskog fudbala Adam Džonson je osuđen na šest godina zatvora zbog zavođenja maloljetne 15-godišnje navijačice 2012. godine, a krivicu je priznao na sudu.

U zatvoru je imao dosta problema, u jednoj tuči lice mu je isječeno brijačem, te su vlasti odlučile da ga prebace u drugu kaznenu instituciju, jer su ostali zatvorenici prijetili da ga neće ostaviti na miru.

Erik Kantona je na gostovanju Mančester junajteda kod Kristal Palasa 1995. godine dobio crveni karton, prilikom izlaska sa terena domaći navijači su mu dobacivali svašta, Francuz to nije mogao da istrpi, zaletio se i nogom udario jednog čovjeka u grudi.

Zbog toga je dobio osam mjeseci suspenzije i dva mjeseca zatvorske kazne.

Najslavniji argentinski fudbaler Dijego Maradona uhapšen je na ulicama napulja 2005. godine, jer je italijanskim vlastima dugovao čak 37 miliona evra poreza. Tada mu je oduzet skupocjeni sat, kao i nakit, a sve ukupno je imalo vrijednost od 10-ak hiljada evra. Maradona je brzo pušten, ali svaki dolazak u Italiju može da ga košta novog odlaska u zatvor.

Bivši selektor Argentine i sadašnji trener meksičkog drugoligaša Doradosa iz Sinaole je imao problema i u svojoj zemlji, optužen je da je u pijanom stanju izazvao nesreću kada se njegov džip zabio u telefonsku govornicu, a tada su teže povrijeđene dvije osobe.

Maradona nije priznao krivicu, na sudu je rekao da nikada nije vozio džip, a tužilaštvo nije uspjelo da dokaže optužnicu i slučaj je zatvoren.

Kaznu nije mogao da izbjegne nešto kasnije, policija je kod njega pronašla 36 grama kokaina, u zatvoru je proveo četiri dana, pušten je poslije plaćanja kaucije, a kasnije je osuđen uslovno na godinu i po dana.

Ove godine Maradona je u Rusiji posmatrao mečeve na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a na tribine je dolazio pod uticajem alkohola ili opojnih droga.

Prvi čovjek minhenskog Bajerna Uli Henes je 2016. godine osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza, a iza rešetaka je proveo polovinu kazne.

Po izlasku iz zatvora opet je izabran za predsjednika Bavaraca.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!