ABA Superkup: Šampion na domaćina, “crno-bijeli” protiv Barana

525

Borba za prvi trofej u regionalnoj košarkaškoj ligi može da počne. Takmičenje otvaraju ekipe Mornara i Partizana (18 časova), dok će drugi polufinalista biti bolji iz duela Budućnosti i Igokee (20.30).

Crnogorski šampion prošle sezone je igrao odlično i zasluženo se našao u doigravanju ABA lige, gdje je bolja bila Crvena Zvezda i sa 2:1 u pobjedama otišla u finale. Mornar je svakako i najzaslužniji što se u tom doigravanju nisu našli “crno-bijeli”. Možda i dva najteža poraza u prošloj sezone Partizan je doživio od ekipe iz Bara.

Na otvaranju lige u prvom kolu, Reli-Ros je košem u posljednoj sekundi donio pobjedu svojoj ekipi, dok je poraz u Pioniru  bio vjerovatno ključan u borbi za četvrto mjesto u ABA ligi. Vodio je “parni valjak” i sa 22 poena razlike u tom meču i bio na putu da Mornaru preotme posljednje mjesto koje vodi u plej-of, ali malo po malo, igrači Mihaila Pavićevića su stigli i preokrenuli rezultat. Za pobjedu vrijednu plej-ofa najzaslužniji je bio bivši centar Partizana Uroš Luković sa 26 poena. Biće ovo prilika najtrofejnijem klubu regionalne lige da se bar malo osveti Mornaru za prošlosezonske poraze.

Govoreći o svom timu i trenutnoj situaciji, trener “crno-bijelih” Nenad Čanak je rekao da se Partizan i dalje formira.

– Što se tiče Partizana, ekipa smo u stvaranju, sa dva stranca koji nemaju iskustvo igranja u Evropi, lišeni najiskusnijih igrača koji su trebali da budu tu, da pomognu najmlađima. Veličković i Si nisu tu cijeli pripremni period, tako da u ovom trenutku situacija nije sjajna, ali ekipa sigurno ima potencijal i uvjeren sam da će kako vrijeme bude odmicalo igrati sve bolje i bolje.

U drugoj utakmici sastaju se aktuelni šampion ABA lige Budućnost Voli i domaćin ovogodišnjeg Superkupa Igokea.

U međusobnim duelima prošle sezone obje ekipe su zabilježile po jednu pobjedu i to svaka na domaćem terenu. Igokea je u Laktašima slavila sa 98:94, dok je Budućnost kući bila ubjedljiva sa 81:59.

U odnosu na te susrete, ekipe su se značajno promijenile. “Igosi” su se pojačali sa čak osam igrača, a novi trener Nenad Trajković istakao je da je napravljen pomak u formiranju tima.

– Ove godine smo napravili veliki pomak u formiranju tima. Imamo tri igrača od prošle godine, dva mlađa iz naše škole košarke. Svi ostali su po prvi put ovdje. S obzirom kakav smo roster napravili želimo da u ABA ligi igramo zavidnu ulogu, da možemo igrati veoma zanimljivu košarku i biti bolji i u prvenstvu BiH, ne samo u regionu – rekao je novi trener vicešampiona BiH.

Sa druge strane, Budućnost je sastavila tim, koji bi trebao da bude respektabilan protivnik i klubovima u Evroligi. Trener Budućnosti Aleksandar Džikić ističe da će njegov tim imati veoma težak raspored, pogotovo u oktobru i decembru.

– Imamo 30 utakmica u Evroligi i ABA ligu koja je sve, ali ne lagana. Biće teško, ali tako je kako je. Neće biti timova protiv kojih ćeš moći da štikliraš pobjedu prije početka. Timovi koji igraju jednu utakmicu sedmično će biti u prednosti. Podvlačim Igokeu kao vrlo neprijatnog protivnika. Olimpija je napravila odličnu ekipu, kao i Cedevita i naravno Zvezda.

U sutrašnjim utakmicama u istim terminima sastaju se Cedevita i Zadar, te Crvena Zvezda i Petrol Olimpija.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!