ŽKK Orlovi: Zadržati sjećanje na košarkaške velikane

822

Ženski košarkaški klub “Orlovi” organizovaće treći Memorijalni turnir “Aco-Prle-Milenko” koji će se u četvrtak i petak održati u sportskoj dvorani “Obilićevo”.

Član Upravnog odbora Nebojša Kuštrinović ističe da će ovaj klub učiniti sve da zadrži sjećanje na trojicu sjajnih košarkaških radnika.

– Aco Jurić, Milan Prle Tošić i Milenko Novaković su zaslužili da ovaj turnir organizuje Košarkaški savez, jer su svojim radom za života bukvalno podigli košarku u Banjaluci i Bosni i Hercegovini. Teško je nabrojati stvari koje su oni uradili za ovaj sport. Pred kraj života su bili u našem klubu, gdje su radili sa mlađim kategorijama i na ovaj način želimo da živi sjećanje na ove sjajne ljude koji su puno dali košarci – istakao je Kuštrinović.

Poznat je i raspored mečeva. U četvrtak u 17 časova je prvi duel, dok je drugi u 20 časova. U petak su na programu mečevi za plasman. Utakmica za treće mesto je u 14.30, a finale od 16.30 časova. Žrijeb će biti obavljen pred turnir.

– Na ovogodišnjem “Memorijalnom turniru” učestvovaće ekipe Novi Sad 021, Požega, Plej-of i Orlovi kao domaćin. Želimo da svi iz Banjaluke odu sa lijepim uspomenama a da mi sačuvamo sjećanje na začetnike ženske košarke u našem gradu. Turnir će biti jak. Sarajevski Plej-of je među vodećim ekipa u BIH, Novi Sad je bio šesti u Srbiji – istakla je direktor kluba Kornela Vuković.

U Orlovima su ponosni na svoje mlađe kategorije i činjenicu das u u potpunosti oslonjeni na sopstveni igrački kadar.

– Naša je želja da afirmišemo domaće mlade košarkašice i u tome smo uspjeli. Ciljevi kluba su da osvojimo Kup Republike Srpske, igramo finale u BIH , te igramo plej-of u domaćem šampionatu. Sve to sa domaćim snagama i ponosni smo na činjenicu da imamo pet kategorija koje sa puno uspjeha vode Aleksandra Mušić i Slaviša Ožegović. To je blago ovog kluba koje želimo da dodarno napreduje – rekao je sekretar Boro Svitlica.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!