Odbojkaši startuju na SP: Zlato je realno

504

Odbojkaši Srbije počinju u srijedu nastup na Svetskom prvenstvu koje se ove godine održava zajedno u Italiji i Bugarskoj.

“Orlovi” u prvom kolu Grupe C koja nastupa u Bariju, igraju protiv SAD od 20.30 časova.

Grupu će “otvoriti” duel Kameruna i Tunisa od 14 časova, dok se od 17 časova sastaju Rusija i Australija.

– Maksimalno smo motivisani, s obzirom da dolazimo na jedno od najvećih takmičenja kao što je Svjetsko prvenstvo, u zemlji odbojke kao što je Italija. Mnogi od nas igraju ovdje, tako da ćemo biti na domaćem terenu. Atanasijević i ja smo u Bariju u februaru uzeli Kup Italije sa Peruđom, nadam se da će nam ovaj grad i ova hala opet donijeti sreću – rekao je Marko Podračanin.

Na startu SP u nedjelju domaćini Italija i Bugarska su bili maksimalni protiv Japana, odnosno Finske.

– Konkurencija je prejaka kao i posljednjih godina, šest, sedam reprezentacija su kandidati za osvajanje turnira. Mi smo jedan od favorita. Očekivanja su velika – rekao je Uroš Kovačević.

Poslije šest kola plasman u drugu rundu izboriće po četiri najbolje selekcije iz četiri grupe, uz prenošenje osvojenih bodova. U drugoj rundi 16 ekipa će biti podjeljeno u nove četiri grupe, po dvije u Italiji i Bugarskoj i igraće se ponovo po jednokružnom bod sistemu.

Plasman u treću fazu će izboriti pobjednici četiri grupe i dvije najbolje drugoplasirane selekcije. Šest reprezentacija će žrebom biti svrstane u dvije grupe po tri tima, a u polufinale će se plasirati po dvije reprezentacije.

Finale Svjetskog prvenstva na programu je 30. septembra u Torinu.

(B92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!