Čorbadžijsko jelo: Ovaj obrok se nekada spremao samo bogatima

888

Sastojci:

500 g svinjetine, malo ulja, 1 crni luk, 1 zelena paprika, 300 g šampinjona, 4 čorbadžijske paprike (pržene paprike koje su prije termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, bijelog luka, peršuna, mirođije i šargarepe), 1 šolja soka od paradajza, 3 kisela krastavčića, 50 ml bijelog vina, 100 g sira, 4 jajeta, malo soli, 1 kašičica mljevene paprike, malo svježeg peršuna

Priprema:

Meso siječemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrijanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isječen na polumjesece i zelenu papriku, isječenu na krugove. Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isječene na kriške.

Promiješamo i dodajemo isječene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isječene. Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino. Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promiješamo.

U prženom jelu kašikom pravimo gnijezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobijele, jelo posipamo mljevenom paprikom i sitno isjeckanim peršunom.

Prijatno!

(Stil)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!