Pred start Prve lige RS: Novi prvoligaš Sloga prijeti Borcu

712

U subotu startuje 23. sezona Prve lige Republike Srpske, a prema mišljenju stručnjaka banjalučki Borac je izraziti favorit, dok mu posao može pokvariti novi prvoligaš Sloga iz Gornjeg Crnjelova.

Selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović je trenersku karijeru počeo da gradi u Prvoj ligi kao trener Kozare smatra da će „crveno-plavi“ izboriti povratak u Premijer ligu BiH.

–  Pratio sam dešavanja u Borcu, mislim da imaju veoma kvalitetnu ekipu, bolju od većine ostalih rivala. Mala nepoznanica mi je ekipa novog prvoligaša Sloge iz Gornjeg Crnjelova, ali sam iz medija saznao da su se i oni osjetno pojačali. Ipak, vjerujem da će Borac na kraju biti prvi i plasirati se u viši rang.

Većina prvoligaša u prvenstvo ulazi sa manjkom ambicija za vrh tabele, što svakako utiče na kvalitet fudbala.

– Činjenica je da u svim rangovima takmičenja imamo ekipe čija je jedina ambicija opstanak, te zbog toga opada kvalitet. Rarazumijem čelnike tih klubova, jer je sve manje novca, a kvalitet i domet ekipe direktno zavisi od finansija s kojima raspolažu. Zbog nedostatka para šansu dobijaju mladi fudbaleri, što je u neku ruku dobro, jer stiču iskustvo. Međutim, svako od talenata koji iskoči i pokaže se napušta klub i odlazi u viši rang ili inostranstvo – dodao je Marinović.

Bivši šef stručnog štaba Podrinja, Drine i Zvijezde 09 Mile Lazarević, koji ove sezone sa klupe vodi ekipu Zvijezde iz Gradačca, ulogu glavnog favorita u šampionatau takođe je dao Borcu.

– Bez ikakve sumnje Borac je glavni i najveći favorit za osvajanje titule, međutim ubijeđen sam da će prvenstvo biti zanimljivo. Pored tima iz Platonove ulice ekipa Sloge iz Gornjeg Crnjelova je uradila odličan posao tokom prelaznog roka i mogla bi se uplesti u tu borbu za prvu poziciju. Sigurni po pitanju opstanka trebalo bi da budu Kozara, Slavija i Podrinje, dok će se svi ostali zbog skraćenja lige boriti za prvoligaški status. Upravo zbog te konkurencije u u donjem dijelu tabele Liga za opstanak će biti zanimljivija – rekao je Lazarević.

Šampion Republike Srpske ide u Premijer ligu BiH, a s obzirom da se liga smanjuje na 10 klubova ispašće najmanje tri ekipe.

Taj broj će se povećati srazmjerno broju ekipa iz RS koje napuste Premijer ligu BiH, a u njoj se takmiče tri tima Krupa, Radnik i Zvijezda 09.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!