Počeo festival Z.E.T. od Šipova! (FOTO)

988

Z.E.T. je “stigao” u Šipovo! Zabava, ekologija i turizam na jednom mjestu i to u okviru zanimljivog trodnevnog festivala koji se već treću godinu održava u srcu predivne prirode izletišta Janjske Otoke.

Prvo veče je iza nas, a upotpunili su ga bendovi Varvarogenije, Vatra, Ritam nereda, Mortal kombat i Divlje svinje. Iako je za prvu noć najavljen i legendarni Vatreni poljubac, njihov nastup je izostao iz više nego opravdanog razloga (smrt u porodici frontmena benda).

Spomenute bendove ne treba posebno predstavljati jer svi ljubitelji gitara vrlo dobro znaju o kakvim se imenima radi, a pogotovo o kakvom zvuku.

Iako nije bilo baš previše ljudi (da li zato što je četvrtak ili zbog prevoza koji je iz Banjaluke polazio u 10 časova pa su se zaposleni morali opredijeliti da lični prevoz) svirke su bile više nego dobre.

Vojvođani Varvarogenije su otvorili vrata muzičkog dijela festivala na sebi svojstven način. Njihova pjesma “Da li biti debeo” izabrana je za hit festivala što je njihovom nastupu dalo posebnu draž. Uslijedila je, trenutno najpopularnija rock atrakcija u Hrvatskoj, grupa Vatra. Ovi momci su se odlično uklopili u priču zvanu Z.E.T. od Šipova svim svojim hitovima koje su otprašili sa bine. A onda se zemlja zatresla jer su svoju energiju po prisutnima prosuli uvijek žestoki veterani Ritam nereda ali i mlađa ekipa okupljena pod sve popularnijim imenom Mortal kombat. Energija je potekla na sve strane i niko nije mogao da stoji na mjestu. Divlje svinje, relativno nepoznate našoj publici, solidnim nastupom su spustili zavjesu na prvi dan festivala.

Danas, tačnije večeras, nas očekuju novi izazovi D Zoo, Pero Defformero, Kerber i povratnici Sunshine, od kojih mnogo očekujemo.

Podsjetimo da je muzika samo jedan dio zanimljivih dešavanja na Z.E.T.-u. Svako tu može da nađe nešto za sebe počev od razgovora o ekologiji, preko izrade solarnog panela od limenki piva, raspravi o rock muzici, biciklističke ture, planinarske šetnje, pa do radionice udaraljki.

Vidimo se večeras!

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!