Manjifiko rasplesao publiku na Demofestu

536

Glavna zvijezda prve takmičarske večeri Demofesta, koji je počeo sinoć u Banjaluci, slovenački muzičar Manjifiko, uz pratnju “Serbian Army orcestra”,  s lakoćom je opravdao status regionalne pop ikone, dok je splitska hip hop ekipa “Dječaci” u rane jutarnje sate energičnim nastupom zatvorila žurku na Kastelu za prvo veče.

Raskošan zvuk orkestra, uigran prateći bend i harizma vrhunskog šoumena ubrzo su rasplesali nekoliko hiljada posjetilaca na tvrđavi Kastel.

Šetajući se kroz svoj opus u rasponu od muzike za filmove “Montevideo” i seriju “Senke nad  Balkanom” preko  niza hitova sa samostalnih albuma Manjifiko je brzo podigao atomosferu do “kuvanja”, a kad je odsvirana kultna “Pukni zoro” – i više od toga.

Dobar uvod u nastup glavne zvijezde večeri napravili su novosadski metalci “Volfram”, trećeplasirani bend prošlog Demofesta, koji je svojim teškim zvukom i ubjedljivim nastupom opravdao podršku žirija i publike prethodne godine.

Šansu da se se u finalu bore za glavne nagrade prve večeri je obezbijedilo sedam takmičarskih demo bendova. Večeras se nastavlja takmičenje demo bendova , dok će u revijalnom dijelu programa svirati Darko Rundek & Ekipa, te Marko Louis i “Tyger Lamb” prošlogodišnji vicešampioni.

Subotnja pozornica je rezervisana za finalne bitke bendova, ali i nastupe dr Neleta Karajlića, grupe “Goblini” i prošlogodišnjih pobjednika, grupe “Slonz”. Najbolji demo bend biće nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3.500 evra, vicešampion će osvojiti opremu u vrijednosti 2.000 evra, dok će trećeplasirani sastav za binsku opremu dobiti 1.000 evra.

I ove godine Demofest uručuje nagradu “Plavi bas”, koji će dobiti najbolji basista Demofesta, dok će nagrada “Džakac” biti dodjeljana za najbolji tekst. Takođe, predstavnici beogradskog SAE instituta će boraviti na festivalu i tom prilikom odabrati i nagraditi jedan demo bend. Odabranom bendu će SAE pokloniti određen broj sati za snimanje u muzičkom studiju instituta, a odabranu grupu će snimati studenti ove ustanove.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!