Hoće li Srbija dočekati drugog šampiona?

443

Vjerovatno ne, ali … Utakmicama između Crvne Zvezde i Dinama iz Vranja na stadionu “Rajko Mitić”, te Vojvodine i Mladosti iz Lučana u Novom Sadu počeće nova sezona Superlige Srbije.

Za 99% ljubitelja fudbala postoji samo jedna dilema, Zvezda po 29. put ili će se Partizan izjednačiti sa vječiti rivalom, pa će i jedni i drugi imati 28. titula nacionalnog prvaka?

Crveno-bijeli, poslije uspješno prebrođene prve prepreke u kvalifikacijama za Ligu šampiona (Spartaks), dočekuju debitanta u Superligi i žele da naprave dobru uvertiru za naredni duel sa litvanskom Suduvom.

Upravo zbog Sudue je Zvezda pomjerila meč ranije kako bi što odmornija dočekala utorak i zaigraće večeras u istom terminu kao rekonstrusiana Vojvodina i Mladost, timovi koji pretenduju za plasman u Evropu.

Partizan u nedelju gostuju Radniku u Surdulici sa namjerom da potrdi dobre igre i lak prolaz preko Rudara iz Pljevalja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Od ostalih duela izdvaja se mali gradski derbi Čukarički – Zemun, novajlija novosadski Proleter ide u Niš ekipi Radničkog, a Spartak čeka Mačvu u Subotici.

Sistem takmičenja ostao je nepomjenjen, igraće se 30. kola poslije čega se dijele bodovi u plej-ofu i plej-autu, a jedina novina je što je uveden i baraž meč za ekipu koja završi na 14. mjestu, tačno iznad zone za ispadanje.

(RTS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!