Lažni saudijski princ “pao” zbog slanine

544

Američkog prevaranta, koji se oko 30 godina predstavljao kao saudijski princ, izdala je njegova ljubav prema slanini, piše Daily Mail.

Entoni Žinjak se rodio u Kolumbiji, ali ga je usvojila američka porodica i odrastao je u SAD. Za prevare je bio osuđen 2008. godine, jer je nanio štetu hotelu i nekolicini kompanija u visini od 10 hiljada dolara. Već tada se predstavljao kao princ i varao okolinu.

Tokom procesa je otkriveno da je muškarac manipulisao ljudima od 1991. godine uz pomoć lažnog identiteta. On je već tada imao penthaus u Majamiju i veliki broj raskošnih automobila. U ovom slučaju je odlučeno da bude oslobođen uz kauciju.

Posljednja epizoda koja je dovela do suda desila se u martu 2017. godine. Jedan od zaposlenih kod Žinjaka se povezao sa američkim preduzimačem Džefrijem Saferom. On ga je obavijestio da nasljedni princ Saudijske Arabije želi da uloži u ljetovalište saferta 440 miliona dolara.

Amerikanac je povjerovao i pozvao princa u goste. Prevarant je došao u najnovijem ferariju sa diplomatskim tablicama (kupljenim na Ibeju). U avgustu je sâm Safer boravio u penthausu Žinjaka. Za vrijeme tog susreta “princ” je pokazao lažno pismo banke Dubaija koja garantuje 600 miliona dolara.

Istog mjeseca oni su se sreli u Aspenu. Tamo je Safer po prvi put osjetio da nešto nije u redu. On je primijetio da investitor iz muslimanske zemlje jede svinjetinu. Investitor je zatražio od službe bezbjednosti da provjeri prevaranta i on je odmah bio otkriven.

Nakon žalbe Safera, policija Floride je pokrenula sopstveni istragu. U novembru 2017. godine Žinjak je uhapšen na aerodromu na koji je došao pod lažnim imenom. U njegovom penthausu pronađene su vizitkarte sa različitim imenima, lažni diplomatski brojevi, kreditne kartice, hiljade dolara.

(Sputnjik)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!