Selektor Islanda: Hrvatska je impresivna

406

Uprkos optimističnim najavama, Island je u ključnom duelu za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji s 1:2 izgubio u zadnjem kolu grupne faze protiv Hrvatske.

Borio se i opirao, čak je i u pojedinim momentima u Rostovu bio bolji suparnik. Pitanje je da li bi Hrvatska pobijedila da Lovre Kalinić u nekoliko navrata nije briljantno odbranio pokušaje Islanda.

“Znali smo kako bi utakmica s Hrvatskom trebalo da izgleda jer smo s njom nedavno igrali u evropskim kvalifikacijama. Bio sam zadovoljan našom igrom što se tiče prvog poluvremena. Prvi hrvatski pogodak nas je poljuljao. Međutim, odavno nismo stvorili toliko šansi protivniku kao što je Hrvatska. U baterijama naših igrača na kraju je utakmice ostao vjerovatno jedan ili dva odsto. Dali su sve od sebe. Imali smo šansu da odemo u osminu finala. Nažalost, nismo uspjeli”, poručio je islandski izbornik Heimir Halgrimson, ali nije zaboravio da pohvali hrvatsku reprezentaciju.

“Hrvatskoj sve čestitke na pobjedi. Impresivan je način na koji je igrala. Ne samo protiv nas, već u svim utakmicama u našoj grupi. Ne bih se iznenadio da Hrvatska ode do kraja, odnosno da osvoji svjetsku titulu prvaka”, rekao je selektor Islanda.

(Index.hr)

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!