Danas na SP: Kako protiv Ronalda?

407

Novi, sedmi dan mundijalskih bitki daće nam odgovor na pitanje mogu li autsajderi pomrstiti račune favoritima u grupi B.

Uz to, Urugvaj će imati lijepu priliku da slavi protiv Saudijske Arabije i na taj način već nakon 180 minuta igre izvadi vizu za osminu finala.

Portugal – Maroko, 14 časova

Portugalci su na krilima nezaustavljivog Kristijana Ronalda izvukli remi protiv Španije i sada, u dva mnogo lakša susreta, jure prolaz, a zašto ne, i tron grupe B. Ronaldo je het-trikom na premijeri pokazao zašto je jedan od najboljih fudbalera ikada. I zato svi odreda u redovima marokanskog tima postavljaju sebi pitanje iz naslova ovog teksta.

Učenici Erva Renara u prvom kolu su propustili veliku šansu. Igrali su Marokanci protiv Irana, u dobrom dijelu meča bili bolji tim, ali su u sudijskoj nadoknadi sami sebe pobijedili i ostanak u Rusiji sada djeluje kao nemoguća misija.

Urugvaj – Saudijska Arabija, 17 časova

Mnogi su očekivali da će Urugvaj na otvaranju SP lakše srušiti Egipat, ali i da Saudijska Arabija neće primiti pet “komada” protiv Rusa. No, to se dogodilo i nagovijestilo rasplet u grupi A. “Urusi” su spretno došli do tri boda i ogromni su favoriti da već danas prođu dalje. Uostalom, Kavani, Suarez i društvo ostali su dužnici naciji i nema sumnje da će željeti da poprave utisak.

Saudijci, s druge strane, nemaju šta da traže. Kada protiv daleko slabije Rusije nisu uspjeli ni da zaprijete, a kamo li dođu do pozitivnog rezultata, teško je očekivati da to mogu učiniti protiv jednog od favorita iz sjene.

Iran – Španija, 20 časova

Iran je, pomalo neočekivano, mundijalsku kampanju počeo pobjedom i tako zasjeo na vrh gupe B. Nisu učenici Karlos Keiroša briljirali na premijeri, ali su i iz takve igre došli do cijelog plijena. Žele li nešto slično da ponovo i protiv “furije”, moraće da pruže mnogo bolju partiju.

Španci su, s druge strane, na startu protiv Portugla pokazali da su ona “stara” ekipa koja zna kako se osvajaju trofeji. Možda nisu uzeli sva tri boda, čemu je kumovao i nesigurni golman David de Hea, ali sigurno mogu biti zadovoljni igrom. Nema sumnje da će sa mnogo samopouzdanja večeras istrčati na teren “Kazanj arene”, na kojem su apsolutni favoriti za trijumf.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!