Glazura za Rusiju: Srbija na Čile

426

Fudbaleri Srbije večeras počinju završnu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Glazuru na do sada odrađen posao pokušaće da stave u večerašnjem okršaju sa Čileom, koji se igra od 20 časova, te u subotu, kada će im rival biti Bolivija (18). Biće to posljednja dva ispita “orlova” pred mundijalsku premijeru protiv Kostarike, zakazanu za 17. jun.

Baneta čuvamo za Boliviju

Poprište srpsko-čileanskog boja je “Merkur arena” u Gracu, na kojoj bi se, prema najavama iz FSS, trebalo okupiti nekoliko hiljada srpskih navijača. U sličnom ambijentu, samo u Sent Galenu, isti rivali su i prije šest godina odmjerili snage. Tada su “orlovi” slavili sa 3:1.

Današnje ekipe umnogome su promijenjene. Primjera radi, strijelci za pobjednike bili su Lazar Marković, Filip Đorđević i Filip Đuričić. U današnjem timu Mladena Krstajića nema nijednog od njih trojice. Večeras na teren neće istrčati ni Branislav Ivanović, ali iz preventivnih razloga, jer još nije 100 odsto fit.

Protivnici

Pripremne utakmice za Mundijal igraju i rivali Srbije. Brazil je na krilima Nejmara sa 2:0 savladao Hrvatsku. Kostarika je bila još ubjedljivija protiv Sjeverne Irske, slavivši sa 3:0. Dobar rezultat je ostvarila i Švajcarska, remiziravši sa Španijom 1:1.

– Bane neće biti u konkurenciji. Ideja je da ga sačuvamo za drugu provjeru protiv Bolivije. Želja nam je da do tada sakupi dovoljan broj treninga i sa manje rizika uđe u meč. Njegov izostanak je, dakle, preventivan – izjavio je trener u stručnom štabu nacionalnog tima Milan Rastavac.

Prema najavama iz srpske baze u Bad Valtersdorfu, Krstajić će večeras “izmiješati karte”, dok će se u završnom testu na terenu naći najjače snage.

– Igraćemo u kombinovanom sastavu. Ideja je da proširimo repertoar igrača za prvu, ali i sve ostale utakmice u Rusiji. Zato ćemo večeras probati neke nove varijante. Planirano je šest izmjena – dodao je Rastavac.

Provokacije iz Kostarike

Tenzije pred bitke u Rusiji polako rastu. O tome svjedoči i izjava selektora Kostarike Oskara Ramireza, koji je ustvrdio da će se njegov tim za drugo mjesto u grupi boriti sa Švajcarskom.

– Treba prvo proveriri autentičnost izjave. U svakom slučaju, neka priča ko šta želi. Mi hoćemo da pokažemo koliko vrijedimo. Ne zanimaju nas njihova viđenja, nismo opterećeni – istakao je Rastavac.

O kostarikanskoj “provokaciji” govorio je i vezista Luka Milivojević. Doduše, vrlo kratko.

– Ne bi trebalo da pravimo tenziju. Oni neka pričaju šta hoće, a naša priča staće u tri utakmice u Rusiji – zaključio je Milivojević.

(Srpskacafe)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!