Otvorena “Art terasa”: Nova scena u kulturnoj ponudi Banjaluke

875

„Art terasa”, nova kamerna scena Kulturnog centra Banski dvor za kulturne namjene svečano je otvorena sinoć od 21 čas.

U pitanju je prostrana terasa kapaciteta do 80 sjedećih mjesta koja se nalazi na prvom spratu Banskog dvora, a koja će prevashodno biti namijenjena za organizaciju književnih promocija i koncerata umjetničke muzike. Nakon kratkog pozdravnog govora „Art terasu“ je svečano otvorio direktor Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović.

-Nakon otvaranja “Art Dvorišta” u julu prošle godine, Banski dvor kroz otvaranje „Art terasa“ i u ovoj godini nastavlja sa realizacijom novog koncepta rada koji pored organizacije reprezentativnih kulturnih sadržaja u vlastititoj produkciji podrazumijeva i pokretanje novih prostora i scena za kulturne namjene. Upravo zahvaljujući pokretanju novih scena kao što su „Art dvorište“i „Art teatar“ Banski dvor će i ove godine biti jedna od rijetkih ustanova kulture koja neće praviti ljetnju pauzu već kontinuirano priređivati programske aktivnosti i u ljetnjem periodu-rekao je Matović.

U umjetničkom dijelu programa nastupio je talentovani banjalučki saksofonista i džez muzičar Albert Bojan Savić, a već od večeras u ovom prostoru se od 17. 30 časova održava poetsko veče pod nazivom  “Poeziju će svi čitati” Draška Sikimića i Bore Kapetanović u okviru Festivala književnosti “Imperativ”.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!