FK Borac obilježava veliki jubilej

532

Fudbalski klub Borac će u petak, 11. maja, obilježiti 30 godina od jednog od najvećih uspjeha u svojoj istoriji, osvajanje Kupa Jugoslavije.

Banjalučani su u nezaboravnom finalu savladali favorizovanu Crvenu zvezdu sa 1:0, golom Senada Lupića. Veliki doprinos istorijskom podvigu dao je i Slobodan Karalić, koji je “skinuo” penal Draganu Stojkoviću Piksiju.

Zlatnim slovima u analima kluba sa Gradskog stadiona ostali su upisani i akteri epske bitke, Stojan Malbašić, Milorad Bilbiјa, Zvonko Lipovac, Mario Mataјa, Damir Špica, Božur Mateјić, Nenad Popović, Amir Durgutović, Suad Beširević, Mile Šiјaković, Vlado Lemić, kao i trener Husniјa Fazlić.

Povodom nesvakidašnjeg jubileja u Borcu su pripremili niz aktivnosti, a vrhunac je svečanost predviđena za petak u 18.45 časova. U to vrijeme je, naime, završena utakmica tog famoznog 11. maja 1988.

Ovog puta na jednom mjestu će se okupiti veliki broj igrača i članova uprave, odnosno stručnog štaba. Iz kluba su pripremili i prigodne poklone za jednu od najuspješnijih generacija “crveno-plavih”.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!