Harden ponovo nemilosrdan protiv izmorene Јute

1127

Džejms Harden je briljirao u prvom meču polufinala Zapadne konferencije, u kojem je sa 41 postignutim poenom vodio Hjuston Roketse do pobjede nad Јuta Džezom (110:96).

Hjuston je imao 25 poena prednosti na poluvremenu protiv Јuta koja je kasno u petak završila svoju seriju sa Oklahoma Sitijem i, vjerovatno zbog toga, nije djelovala kao tim koji ima energiju da se suprotstavi na adekvatniji način timu iz Teksasa, koji je Minesotu izbacio u srijedu i ima je, svakako, više vremena da se rekuperira.

Јuta Džez je na drugom mjestu u NBA ligi u kontekstu uspješnosti odbrane u regularnom dijelu sezone (dozvolili u prosjeku 99,8 poena), ali tokom čitave sezone su imali problema da zaustave Hardena i to se ponovilo i u ovom meču.

Da podsjetimo, Harden je u meču odigranom u novembru (137:110) postigao 56 poena.

“Njihova odbrana je jako dobra. Njihova odbrana je sjajna. Ali Džejms je Džejms”, rekao je poslije meča trener Hjustona, legendarni Majk Dantoni.

“On je poseban igrač. Utiče na igru na toliko mnogo načina. Јedino što možete da uradite jeste da mu otežate malo”, rekao je trener ekipe iz Solt Lejk Sitija, Kvin Snajder, čiji tim će morati da spriječi Hardena, koji je stigao do šeste utakmice u plej-ofu u karijeri u kojoj je postigao najmanje 40 poena, da nastavi u ovom ritmu ako želi da ima ikakvu šansu u ovoj seriji.

Ovo je bila četvrta uzastopna pobjeda Hjustona u plej-ofu sa deset ili više poena, a Roketsi su slavili na prethodnih pet mečeva sa Јutom, u prosjeku sa 16.8 poena.

“Mi smo drugačiji. Vidjeli smo toliko različitih odbrana tokom ove sezone i svaka nas je pripremila za ove trenutke”, rekao je Harden.

Donovan Mičel, sjajni ruki Јute, postigao je 21 poen, baš kao i Džej Krauder. Riki Rubio nije igrao zbog povrede zadnje lože lijeve noge. Odsustvo Španca nije mali udar za Јutu, pošto je nekadašnji košarkaš Barselone u prosjeku bilježio 14 poena u plej-ofu, uz sedam asistencija i 7,3 skoka.

Јuta je najbliža ma kakvom preokretu bila na početku posljednje dionice, koja je počela sa sedam uzastopnih poena Džeza. Ali serija, koja je dovela Јutu na 11 poena zaostatka (86:75), je prekinuta poenima Hardena, koji je meč završio sa sedam pogođenih trojki.

Hjuston i Јuta su u plej-ofu drugu sezonu u nizu. Roketsi, koji su pobijedili Minesotu Timbervulvse u pet mečeva, prethodne sezone su poraženi od San Antonio Sparsa. Golden Stejt je bio bolji od Јute.

(RTS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!