Federer: Nadal može da me nadmaši

301

Rodžer Federer, jedan od najboljih tenisera svih vremena, smatra da Rafael Nadal može da nadmaši njegov rekord po broju osvojenih Grend Slem titula.

“Imam osjećaj, kada je riječ o današnjem tenisu, da smo svi podjednako dobri na svim podlogama, a ako uhvatite pravi ritam nije nemoguće da “naštancate” nekoliko titula u nizu. Takođe, vaši rekordi i dostignuća nisu “bezbjedni” kao što je to bio slučaj, recimo, osamdesetih godina”, smatra Federer.

Legendarni Švajcarac stigao je u januaru do jubilarnog dvadesetog trofeja sa četiri najveća i najvažnija turnira u bijelom sportu, dok Španac drži drugo mjesto vječne liste sa četiri manje.

“Nikada nisam razmišljao o kraju, iskreno, pa je tako bilo i pred start ovogodišnje Australije. Imao sam osjećaj da sam jako blizu toga da ponovo pobjeđujem i osvajam titule, da sam nadomak prvog mjesta i da i dalje mogu da pobjeđujem najbolje”, istakao je Rodžer.

Federer je ponovo odlučio da propusti početak sezone na šljaci, a još uvijek je nepoznato da li će se pojaviti na Rolan Garosu.

(B92)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!