LŠ: Roma izbacila Barselonu!

461

Roma je napravila čudo. Italijanski tim je nadoknadio 1:4 iz prvog meča i sjajnom partijom u revanšu (3:0) plasirao se u polufinale. Malo ko je vjerovao da će „vučica“ nadoknaditi veliki zaostatak ali su prema dešavanjima na terenu to potpuno zaslužili.

Roma je brzo došla do prednosti. Već u šestoj minuti De Rosi je odlično izbacio Edina Džeku, a reprezentativac BiH je pogodio za slavlje na “Olimpiku”. Nakon primljenog gola Barselona je krenula sa nervoznom igrom. Domaći tim je odlično čuvao Lea Mesija, pa su Katalonci bili nedorečeni u napadu.

Na drugoj strani, Roma je vršila strašan presing, gosti su djelovali pogubljeno i nisu uspijevali da iznesu loptu sa svoje polovine. U  29. minuti mogao je domaćin i do drugog gola kada je Šik promašio iz izgledne pozicije.

Nastavak nije promijenio situaciju na terenu. Roma je i dalje sjajno igrala, prekidala igru Barselone i u 56. minuti došla do drugog gola. Pike je oborio Edina Džeku, a sa penala je bio siguran Danijele De Rosi.

Italijanski tim je lako dolazio u prilike. Prvo je Naingolan iz voleja sjajno šutirao ali je Ter Štegen bio na mjestu. Golman Barselone se istakao i u 80. minuti kada je odbranio udarac rezerviste El Šaravija. Pritisak domaćih se isplatio u 82. minuti. Nakon kornera Manolas je bio na pravom mjestu i glavom donio ogromno slavlje i rezultat koji je nosio prolazak u polufinale.

U Mančesteru dva različita poluvremena i velika sudijska greška koja je odredila tok utakmice i putnika u polufinale. Liverpul je na kraju slavio 2:1 i nakon 10 godina vratio se u polufinale.

Već u drugoj minuti Sterling je pronašao Gabrijela Žesusa koji dovodi svoj tim u vođstvo. Siti je nastavio sa pritiskom, igralo se praktično na jedan gol, pa su zatim prijetili Žesus i De Brujne ali se istakao golman Karijus. Domaći navijači su u 33 . minuti tražili penal kad je oboren Sterling ali je sudija Lahos iz Španije pokazao da se meč nastavi iako je bilo kontakta. U finišu prvog dijela Silva je pogodio stativu, a zatim je domaćin oštećen za čist gol.

Golman Liverpula Karijus je pogriješio, lopta je došla do Sanea koji je šalje u mrežu ali je na intervenciju pomoćnika gol poništen, iako igrač Sitija nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Zbog prigovora je na poluvremenu isključen trener Sitija Pep Gvardiola.

Liverpulu je odmor dobro došao . Ekipa Jirgena Klopa je smirila igru, uspostavila ravnotežu i u 55. minuti došla do pogotla. Sane i Mohamed Salah su odigrali dupli pas, a Egipćanin je zatresao mrežu i ušao u istoriji Liverpula. Salah je postigao osmi gol, što je najviše u jednoj sezoni Lige šampiona za ovaj klub. Ujedno, postigao je i 50. gol u svim takmičenjima.

Nakon primljenog pogotka igra Sitija se raspala a Liverpul je preko Firmina u 77. minuti riješio sve dileme oko putnika za polufinale, te postavlja rekord – 33 gola u sezoni za neki od engleskih timova u evro takmičenjima. Sitiju je zatim poništen još jedan gol, ali ovaj put opravdano.

Preostala dva para četvrtfinala, Real Madrid – Juventus (3:0) i Bajern Minhen – Sevilja (2:1), na programu su u srijedu od 20.45.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!