Željko Buvač, desna ruka Jirgena Klopa: Kad Srbin smisli taktiku nemoćan je i Pep Gvardiola

770

Jirgen Klop je mnogo puta istakao da nije sam zaslužan za dobre igre svojih timova, iako mu pripada „titula“ menadžera u Liverpulu, a glavni trener je bio još u Borusiji Dortmund i Majncu.

Poznato je da su on i Željko Buvač nerazdvojni od igračkih dana, a 56-godišnji stručnjak iz Omarske je zadužen za osmišljavanje taktike. O njemu dovoljno govori nadimak „Mozak“.

Poslije ubjedljive pobjede Liverpula nad Mančester sitijem u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona od 3:0 portali i novine su puni naslova kako „Klop umije sa Gvardiolom“, ali svakako velike zasluge u uspjehu „redsa“ ima Buvač.

-Željko Buvač je „mozak“, Pit Kravic je „oko“, Pep Lijnders je postao veoma važan jer sve zapisuje. On je dio „mozga“, jer nas podsjeća šta smo radili prethodno. Džon Ahtenberg je trener golmana 24 časa dnevno, nikada nisam sreo nekoga kao što je on. Bez njih sam niko i ništa – izjavio je nedavno harizmatični Klop, čija radovanja poslije gola, reakcije pored klupe i pres konferencije obožavaju svi novinari, fotoreporteri i snimatelji.

Njemački stručnjak je tako odao priznanje svojim saradnicima, a u prvom redu Srbinu iz Omarske, koji je nekada nosio dres banjalučkog Borca iz kojeg je otišao u inostranstvo. A u Njemačkoj se upoznao sa Klopom i tako je rođen uspješan tandem.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!