LŠ: Može li se “dama” osvetiti “kralju”?

355

Giganti evropskog fudbala, Juventus i Real, večeras će ukrstiti koplja u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona (20.45).

U isto vrijeme snage će odmjeriti Sevilja i Bajern. Pa ipak, oči evropske i svjetske fudbalske javnosti biće uprte u Torino, gdje “stara dama” sprema osvetu “kralju”.

Isti rivali prošle godine su stigli do finala. U Kardifu se očekivala velika bitka, međutim, izostala je. Kristijano Ronaldo i društvo su lako slavili 4:1, te postali prvi tim koji je odbranio trofej u Ligi šampioni. Real je u Velsu dvanaesti put podigao “ušati” pehar, po čemu je apsolutni rekorder.


Jasno je da nismo radosni jer opet igramo protiv Reala. Ali, došli smo do četvrtfinala i tu više nema lakih protivnika
Đanluiđi Bufon, Juventus


Ovo je velika utakmica za oba tima. Ovdje smo došli da se iznova dokazujemo i da ostvarimo dobar rezulat
Zinedin Zidan, Real

Bufon: Morate imati i malo sreće

Italijanima je teško pao taj poraz. Pogotovo njihovom golmanu Đanluiđiju Bufonu, koji je u karijeri osvojio sve. Pa, gotovo svo. Nedostaje mu upravo “ušonja” i bila je to jedna od posljednjih šansi da ga konačno podigne.

Sada je Điđi dobio šansu da se revanšira “kralju”. “Stara dama” se može pohvaliti da je posljednja ekipa koja je Real izbacila iz elite. Bilo je to u polufinalu sezone 14/15, kada su Torinezi slavili sa ukupnih 3:2.

Juventus će večeras nastupiti bez suspendovanih Miralema Pjanića i Medhija Benatije, te Federika Bernardeskija, kojeg muči koljeno. Ostali prvotimci su u stroju i spremni za veliki izazov.

– Jasno je da nismo radosni jer opet igramo protiv Reala. Ali, došli smo do četvrtfinala i tu više nema lakih protivnika. Spremni smo za iskušenje, a nadam se da će nam prethodna iskustva, i pozitivna i negativna, pomoći da prođemo dalje – izjavio je legendarni golman za sajt UEFA.

Bufon se osvrnuo i na posljednji okršaj dva sastava, ocijenivši da je Juve zaslužio da izgube. Ipak…

– U takvim duelima morate imati i sreće. Da, izgubili smo. Izgubili smo ubjedljivo. Ali, činjenica je da smo i dva gola primili poslije nesrećnih odbitaka. Takvo nešto se u finalu Lige šampiona baš i ne dešava često.

Bufon je naglasio da Torinezi do cilja mogu doći samo ako budu igrali svoju igru i ništa drugo.

– Opet kažem, trebaće nam i malo sreće. Ljudi brzo zaboravljaju takve stvari i sjećaju se samo rezultata. Dobro pamtim da je prije tri godine, kada smo izbacili Real, možda i ključni momenat bio kada su oni pogodili prečku. Da je lopta ušla u mrežu, rival bi poveo 2:1. Ovako, mi smo slavili 2:1 i taj jedan gol je napravio razliku – zaključio je Đanluiđi Bufon, čiji tim je u Torinu dobio šest od sedam posljednjih okršaja protiv Madriđana.

“Kraljevi”, s druge strane, nisu blistali u aktuelnoj kampanji. Neki su ih čak otpisali nakon što su grupnu fazu završili na drugom mjestu iza Totenhema. No, četa Zinedina Zidana svima je poslala svojevrstan podsjetnik i upozorenje eliminacijom Pari Sen Žermena u osmini finala.

Parovi četvrtfinala

utorak
Juventus – Real     20.45
Sevilja – Bajern     20.45
srijeda
Barselona – Roma 20.45
Liverpul – Siti       20.45

Kristijano Ronaldo je pokazao da je i dalje i te kako ubojit. Uostalom, metu je pogađao u svakoj rundi aktuelne kampanje.

Zizu: Zaboravili smo na Kardif

To, kao i činjenica da je van stroja jedino Načo, podiže saomopouzdanje gostima pred prvih 90 minuta. Njihov strateg Zinedin Zidan iznio je niz epiteta na račun Juventusa, čije boje je branio kao igrač.

– Ovo je velika utakmica za oba tima. Ovdje smo došli da se iznova dokazujemo i da ostvarimo dobar rezulat. Finale iz Kardifa nema nikakve veze sa današnjim susretom i o njemu ne želimo da razmišljamo. I Juventus i Real imaju sličan mentalitet. Mnoge stvari sam naučio dok sam igrao u Torino. Borićemo se protiv tima koji je kompletan na svim frontovima – poručio je Zizu.

U sjenci velike bitke na “čizmi” ostaće okršaj Sevilje i Bajerna. Bavarci su apsolutni favoriti za prolaz i ne bi bilo iznenađenje da već večeras naprave ogroman korak ka polufinalu. No, Andalužane ne smijete nikada otpisati. To je na svojoj koži osjetio Mančester junajted.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!