Savidis suspendovan na tri godine, PAOK bez titule

411

Vlasnik PAOK-a Ivan Savidis kažnjen je sa tri godine van fudbala i 100 000 evra zato što je na meču protiv AEK-a u Solunu ušao naoružan na teren.

Savidis je, revoltiran odlukom da se njegovom timu poništi gol, sa pištoljem iza pojasa i obezbjeđenjem ušao na teren da se obračuna sa sudijom Jorgosom Kominisom, pa sada neće moći da prisustvuje svim utakmicama u periodu od tri godine.

Takav potez ruskog biznismena, koga mediji u Grčkoj opisuju kao čovjeka koji drži “pola Soluna” i bliskog ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu rezultatirao je višenedjeljnim prekidom grčkog prvenstva.

Zbog pomenutog skandala, izazvnog prekidom utakmice, PAOK je kažnjen sa oduzimanjem tri boda, još dva za sljedeću sezonu, tri utakmice bez prisustva publike i 63 000 evra. Sankcionisan je i sportski direktor kluba Luboš Mihel, takođe zbog ulaska na teren, sa 90 dana van fudbala i 15 000 evra.

Ujedno, meč u Solunu registrovan je službenim rezultatom 3:0 u korist AEK-a koji je sada na korak od titule šampiona jer ima čak sedam bodova više od drugoplasiranog Olimpijakosa i osam više od PAOK-a.

Ovo je prvostepena odluka DK Superlige i svi će imati pravo žalbe. Šampionat Grčke nastavlja se narednog vikenda.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!