Plivači iz Austrije godinama dolaze na pripreme u Banjaluku: Sportisti iz Beča zaljubljeni u gradske kafiće i bazene

803

Maja Mastikosa (26), nekad najuspješnija mlada plivačica u RS, a danas jednako uspješna trenerica plivanja sa međunarodnom karijerom, iako već godinama živi, radi i studira u Beču, nije zaboravila rodni grad.

Ona svake zime dovodi svoje plivače, među kojima ima i juniorskih reprezentativaca Austrije, na pripreme u Banjaluku. Mladići iz Beča oduševljeni su Banjalukom i gradskim olimpijskim bazenom.

– Dolazimo već šest godina i plivači su zaista zadovoljni, a neki od njih na pripreme dolaze sa roditeljima, koji odsjedaju u našim hotelima. Više od 50 plivača i njihovih pratilaca je za ovih šest godina, zahvaljujući plivačkom sportu, upoznalo Banjaluku – kaže Maja Mastikosa.

Ove zime je na Gradskom olimpijskom bazenu vježbalo šest plivača iz Austrije. Među njima je bio i Benjamin Fritum (17), koji kaže da mu je bilo zadovoljstvo plivati u tako dobrom bazenu i uživati u, kako kaže, simpatičnom malom gradu.

-Grad je zanimljiv, a ljudi ljubazni, simpatični i opušteni. I banajlučki kafići su interesantni, a djevojke jako lijepe. Nadam se da ću doći i dogodine – kaže Benjamin.

Maja Mastikosa kaže da njeni plivači rado dolaze u Banjaluku i zbog kvalitetne usluge, koja je znatno jeftinija, nego u EU.

-Bazen je odličan i ima mogućnost plivanja i na 50 i na 25 metara, a plivačima je na raspolaganju i teretana. Takva usluga bi u Minhenu ili Beču bila višestruko skuplja – kaže Maja.

Maja Mastikosa je najmlađa trenerica plivanja u Austriji. Uz rad, ona studira pravo na bečkom Privrednom univerzitetu.

– Volim svoj grad i trudim se da što više posjetilaca upozna Banjaluku. Zadovoljna sam saradnjom sa JP “Akvana” i uslovima na gradskom bazenu  i vjerujem da ćemo neke male tehničke problem, koje smo imali minule zime, brzo prevazići – poručuje Maja.

Dolaze i Grci

Vedran Mitrović, direktor JP “Akvana” kaže da je zadovoljna saradnjom sa austrijskim klubom, koji od otvaranja gradskog bazena dovodi u Banjaluku svoje sportiste.

– Redovno dolaze i plivači iz Grčke, a nadam se da će biti i sportista iz drugih zemalja, jer naš bazen zaista ispunjava najviše svetske standarde – kaže Mitrović.

(Srpsa Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!