SDS: Dodik da kaže koje to milione kočimo

686

Srpska demokratska stranka poziva predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da kaže koliko iznose krediti kojima vlast u Republici Srpskoj otvara bolnice, kliničke centre, autoputeve, škole i vrtiće, navodi se u saopštenju za javnost ove stranke.

Podsjećamo Milorada Dodika da je za polikliniku u Istočnom Sarajevu Savjet ministara BiH obezbijedio 3,2 miliona maraka, a da sve ostalo plaća narod Republike Srpske i smatramo da je sramota što na otvaranje Poliklinike nije pozvan Mirko Šarović ispred Savjeta ministara BiH.

Umjesto hvalospjeva Vlade Republike Srpske da treba odati priznanje što je u teškim uslovima obezbijedila funkcionisanje Srpske, Dodik bi trebao da odgovori kolike su kamate milionskih kredita, pod kojim uslovima su oni dobijeni, kako će Republika Srpska vraćati te kredite i koliko je vlast u Republici Srpskoj zadužila svakog građanina. Dok ne odgovori na ova pitanja Dodik će ostati bahati demagog koji srpskom narodu ne smije da kaže koliko ga je zadužio.

Srpska demokratska stranka podsjeća da Republika Srpska ima najskuplje autoputeve u Evropi. Kada otplatimo sve kredite sa obračunatim kamatama, autoput Banja Luka – Doboj koštaće gotovo milijardu i po maraka. Dodik je iza imena autoputa sakrio finansijsku istinu – kilometar autoputa „9. januar“ koštaće u izgradnji 17 miliona maraka.

Bolnice u Republici Srpskoj su među najskupljima u Evropi. Kvadrat bolnica u Republici Srpskoj košta pet hiljada maraka, dok kvadrat opremljenijih bolnica u Srbiji i u zemljama Evrope unije košta hiljadu evra. Ni danas nije poznato kako se i na koji su se način gradila nova „krila“ Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, a jedino je jasno da su se i ona gradila na – kredit.

Dodik se hvali i izgrađenim školama i otvorenim vrtićima, ali zaboravio je da je 68.000 Srba u posljednje četiri godine napustilo Republiku Srpsku. Da li je i to dio njegove političke taktike? Da li je i to još jedan sjajan rezultat briljantnog stratega koji je Republiku Srpsku doveo pred ekonomski i demografski ponor? Neka Milorad Dodik ode pred strane ambasade i konzulate i neka vidi kako Republika Srpska pobjeđuje.

Još jednom pozivamo Milorada Dodika da kaže koje to kredite SDS koči u Sarajevu. Pozivamo ga da precizno odgovori na pitanje: kojih 700 miliona maraka potrebnih Republici Srpskoj Savez za promjene blokira?

Neka Milorad Dodik kaže koji su to projekti, za šta će biti utrošena sredstva i koje nas kamate očekuju, ali neka prije svega kaže koje to milione SDS ne da Republici Srpskoj.

Neka odgovori na ova pitanja, neka kaže građanima Republike Srpske, jasno i konkretno, o kojim se parama radi. Ako ne zna i ne umije, bar ne mora da laže, navodi se u saopštenju za javnost ove stranke.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!