GO Aktiva žena SNSD Banjaluka obilježio proslavom Dan žena

1530

Povodom Dana žena, Gradska organizacija Aktiva žena SNSD-a Banjaluka organizovala je proslavu za svoje članice, kojoj su prisustvovali i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, predsjednica Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić.

Poručeno je da žene u SNSD-u imaju važnu ulogu, što potvrđuje i činjenica da je prva premijerka u istoriji Republike Srpske imenovana upravo iz ove stranke, a žene zauzimaju i brojne druge funkcije.

Zaključeno je, i dalje je potrebno raditi na poboljšanju položaja žena u društvu.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović istakla je značaj učešća žena u politici i političkim procesima kako bi dale doprinos stvaranju bolje budućnosti svih građana, njihovih porodica i cijele Republike Srpske.

“Žene imaju više senzibiliteta kada je riječ o osjetljivim ili pitanjima od vitalnog značaja”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo položajem koje žene imaju u okviru SNSD–a.

“Imala sam priliku kao žena da već pet godina obavljam jednu od najvažnijih republičkih funkcija, koja zahtijeva potpunu posvećenost rješavanju brojnih problema i pravljenju programa za budući period”, izjavila je Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Vlade Republike Srpske.

Ona je dodala da je, osim nje, veliki broj žena iz SNSD-a godinama obavljalo važne funkcije i upravljalo sferama koje su više namijenjene i zanimljive muškarcima.

Ideja za obilježavanjem Međunarodnog dana žena pojavila se početkom 20. vijeka u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših uslova rada.

Prvi put Dan žena obilježen je 28. februara 1909. godine u SAD deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike, javlja RTRS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!