Đoković se vratio na teren

594

Mnogooptimističnih poruka poslao je Novak Đoković tokom mjesec dana rehabilitacije, a snimak sa treninga na kome je konačno uzeo reket u ruke obasjao je društvene mreže.

Prvi put od manjeg hirurškog zahvata na desnom laktu početkom februara, Đoković je počeo da štimuje udarce, a pravo sa Akademije “Pjati” u sjevernoj Italiji otputovao je u SAD kod Andrea Agasija, sa kojim će donijeti odluku o nastupu u Indijan Velsu!

Masters u kalifornijskoj pustinji igra se od 8. do 18. marta, a srpski teniser gori od želje da se opet bori za pehar na jednom od omiljenih turnira. Ipak, ukoliko procijeni da još nije dostigao formu za teške mečeve na Turu, okrenuće se narednom turniru serije 1.000, u Majamiju, koji je na programu od 21. marta do 1. aprila.

Prve prognoze poslije intervencije na laktu su bile da će se Đoković vratiti tek tokom sezone na šljaci. I to ne u Monte Karlu (15-22. april), koji nije ni bio u njegovom rasporedu, već za majske masterse u Madridu i Rimu.

Međutim, oporavak je tekao mnogo bolje nego što se naš teniser nadao, pa višestruki šampion američkih mastersa nije otkazivao nastupe u SAD. Poslije uspješnih treninga sa reketom na Akademiji u Italiji, odlučio je da otputuje kod Agasija u Nevadu, gdje su slični uslovi kao u Indijan Velsu. Ukoliko ne bude imao problema na treninzima, pokušaće da zaigra već u Kaliforniji.

Brani samo 90 bodova

Đoković je prošle godine poražen u osmini finala Indijan Velsa od Nika Kirjosa (brani 90 bodova). U Majamiju nije učestvovao prošle sezone, pa bi od tog mastersa, Novak mogao da krene naprijed na ATP listi.

(Novosti)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!