Bašić pred prvo ATP finale: Dobar retern za titulu

510

Drugi reket Bosne i Hercegovine Mirza Bašić prezadovoljan je plasmanom u svoje prvo finale u karijeri i očekuje da bude fokusiran na retern jer je njegov rival Marijuš Kopil iz Rumunije odličan server.

Sarajlija je u polufinalu ostvario najveću pobjedu u karijeri, slavivši nad Švajcarcem Stenom Vavrinkom u dva seta 7:6 i 6:4 i danas će od 16 sati imati priliku da podigne i prvi trofej na ATP Turu.

Naravno, neće biti lako protiv Rumuna, koji je favorit i po kladionicama i zbog činjenice da je bolje plasiran na ATP listi od Bašića. Ali, opet, bio je to i Vavrinka…

Bašić je svjestan kvaliteta protivnika i otkrio je recept za pobjedu nad rumunskim teniserom.

“Moram dobro reternirati. Znam da je on veoma dobar igrač i veoma dobar server, tako da se moram fokusirati na retern. Ali najvažnija stvar je takođe kako ću ja servirati, tako da ako izgubim fokus na moj servis. Znam da će biti brzi poeni, ali moram zadržati fokus”, rekao je Bašić poslije trijumfa nad Vavrinkom.

Na pitanje da li će protiv Kopila biti teže u odnosu na meč sa Vawrinkom, nije mogao precizno da odgovori.

“Teško je reći, jer Stan je Stan, on je veliki igrač. Kopil ima neku prednost, posjeduje jak servis, ali vidjećemo šta će se desiti”.

Meč finala ATP turnira u Sofiji, koji se igra za nagradni fond od 500.000 evra, biće direktno prenošen na televiziji „Arena sport“ s početkom u 16 časova, javlja Mondo.

Teniser iz BiH Mirza Bašić napravio je najveći uspjeh u karijeri, osvajanjem prvog ATP turnira 250 u Sofiji.

On je u finalu savladao Rumuna Mariusa Kopila sa 2:1, nakon velike borbe u tri seta 7:6, 6:7, 6:4.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!