Marej mora na operaciju i odlaže povratak?

353

Bliži se početak nove sezone na teniskim terenima i svi jedva čekaju da vide svoje miljenike, ali navijači Endija Mareja i još nekih velikih tenisera možda će morati da sačekaju na povratak svojih ljubimaca.

Bivši svjetski broj jedan u julu je riješio da napravi šestomejsečnu pauzu zbog bolova u kuku. Tokom prvih ljetnjih dana, Endi je pred svojom publikom u Vimbldonu izgubio četvrtfinale od Sema Kverija i tada je odlučio da ne rizikuje i ode na prinudni odmor. Tada je dijelio sudbinu sa svojim drugom iz juniorskih dana Novakom Đokovićem, koji je zbog bolova u laktu morao da preda meč Čehu Tomašu Berdihu baš na Vimbldonu.

I dok se Novak oporavlja, Endijevo zdravstveno stanje još uvijek nije zadovoljavajuće, a u njegov stručni štab se plaši da bi mogao da propusti i prvi mjesec takmičenja u 2018.

Bolovi nisu splasli, pa sada Endi razmišlja i o operaciji. Marej je i ranije imao operacija, pa je tako 2013. operisao leđa, ali se poslije toga uspješno vratio. Zbog toga što je svjestan da ga čeka dugotrajan oporavak poslije opracije.

Treba se podsjetiti da je protekla teniska sezona bila među najčudnijim. Kao na traci, teniseri su zbog iscrpljenosti i bolova, donosili odluke da ranije prekidaju sa takmičenjem. Prvi je bio Đoković, a istim putem su krenuli i Marej, Sten Vavrinka, Kei Nišikori, Miloš Raonić, Fabio Fonjini…

Vavrinka je operisao koljeno i trebalo je da se vrati na egzibiciji u Abu Dabiju, koja počinje 28. decembra. Nažalost, baš zbog toga što je nedovoljno oporavljen, nećemo ga gledati.

Ono što srpske navijače najviše interesuje je Novakova sudbina. On je prijavio Abu Dabi, a odmah i Dohu (1-7. januar) koja će mu biti priprema za Australijan open, javlja Blic.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!