Predstava “Zanemarimo razlike” 6. decembra u Domu omladine

837

Udruženje gluvih i nagluvih regije Banja Luka organizuje pozorišnu predstavu pod nazivom „Stvarno nestvarno“, koja će biti izvedena u Domu omladine 6. decembra, sa početkom u  20 časova. Predstava je planirana kao završna aktivnost projekta koji nosi naziv „Zanemarimo razlike“.

Projekat se realizuje iz oblasti socijalne uljučenosti osoba sa invaliditetom. Članovi Udruženja gluvih i nagluvih regije Banja Luka zbog komunikacione barijere izdvojeni su iz društvene zajednice u kojoj žive. Kako bismo ih uključili u tokove zajednice, navode iz Udruženja, osmišljene su socijalne aktivnosti u vidu pozorišne predstave.

Na taj način ostvariće se bolja socijalizacija gluvih i njihova integracija u širu društvenu zajednicu. U predstavi glumi devetoro članova Udruženja gluvih i nagluvih regije Banja Luka, a oni su se učili scenskom izražavanju kroz edukativne dramske radionice, koje su vodili glumci iz DIS pozorišta.

Ovaj projekat Udruženje je realizovalo u saradnji sa DIS pozorištem mladih iz Banje Luke. Grad Banja Luka podržao je ovaj projekat putem javnog poziva.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!