Pisali ste nam o lijepim stvarima, pismo objavljujemo

451

Juče smo vas pozvali da nam pišete o lijepim događajima iz života, o stvarima koje vas raduju, o sreći… I, nismo mnogo čekali, prva pisma su već stigla!

Prenosimo prvo:

Bilo je mnogo lijepih  trenutaka, a izdvojiću sada jedan događaj od prije nekoliko dana koji me je oduševio.

U mom komšiluku živi baka od nekih sedamdesetak godina, bez igdje ikoga.  Penzija mala kao i kod većine,  snalazi se kako zna i umije. Skoro su joj stigla iscjepana drva koja je trebalo složiti u šupu, da ne prenoće napolju.

Taj dan je i mene pitala znam li nekoga ko bi joj pomogao, a da ne bude mnogo skupo jer i nije imala para.  Kažem joj da ne brine za novac i da ću joj dati, ali koga da tražimo da joj pomogne oko drva, ni sama nisam znala u tom trenutku.

Dok smo razgovarale prošao je jedan mladić  i čuo je o čemu se radi. Pitao je koliko ima drva. „Ma, nema mnogo sine, dva metra svega, eno ih tamo iza“, reče mu komšinica.

Rekao je da može pomoći tek poslijepodne, ako joj nije kasno. Na njeno pitanje koliko će to da je košta, rekao je „Ništa se vi ne sikirajte, doći ću u četiri“.

I zaista, kao što je obećao, tad je i došao sa još dvojicom kolega. Složili su drva za kratko vrijeme, kao da su se žurili negdje. Kad su završili posao pitala ih je koliko im je dužna.

„Ništa bako, ostavite to sebi i u zdravlju potrošite“, rekao joj je i otišao sa prijateljima. Te mladiće nisam viđala ranije, mislim da su studenti koji stanuju negdje u blizini.

Tim postupkom su pokazali kako je naša omladina dobra, a meni je taj događaj još u mislima. Majka sam maloljetnog djeteta i vaspitaću ga da sutra isto tako nekome pomogne.

 

****************

Pišite nam na: redakcija@unoportal.net ili u inboks Facebook stranice UNO Banjaluka, radujemo se Vašim tekstovima koje ćemo objavljivati u  kasnim večernjim časovima.

Napomena: Izbjegavajte lične podatke, nazive subjekata, imena i situacije koje opisuju događaj koji bi možda mogao nekome prouzrokovati neprijatnost. Zadržavamo pravo korekcije spornih dijelova tekstova takve prirode, kao i obrade samog teksta. Vaši podaci neće biti objavljeni.

Dužinu, formu i naslov teksta prepuštamo Vama ( i tu ćemo Vam pomoći, bitno je da nam samo napišete događaj ili situaciju).

Sjetite se makar jednog trenutka sreće i  podijelite ga sa ostalima. U mnogima ćete probuditi isti osjećaj, nekome ćete dati nadu i snagu. Ne sumnjamo u vas!

Širimo sreću zajedno!

Uno redakcija

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!