Uspjela akcija „Kerbera“: Na Velesajmu udomljeno šestoro kučića i mačića (FOTO)

504

Štand Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” iz Banjaluke na banjalučkom Velesajmu, pomogao je da četiri kučeta i dva mačeta nađu svoj dom!

-Hvala banjalučkom Velesajmu, svima koji su došli, a posebno ljubiteljima i aktivistima koji su doveli mačiće i štence kojima je potreban dom – rekli su u Udruženju „Kerber“ nakon uspješne akcije.

sa Velesajma (1)

Oni su naveli da je na Velesajmu pružena prilika da svoje pse i mace – štićenike udome oni koji isto pomažu ovim životinjama, a imaju problem sa njihovim smještajem.

Brojni posjetioci „Kerberovog“ štanda su za SrpskaCafe istakli da bi ovakve akcije i direktne susrete sa potencijalnim udomiteljima trebalo organizovati najmanje jednom mjesečno.

Podsjećamo, Udruženje za zaštitu životinja “Kerber” iz Banjaluke je akciju udomljavanja kučića i mačića organizovalo na Velesajmu u prošlu subotu od 15 do 17 sati.

Predsjednik “Kerbera” Goran Milojević je tada rekao da će pred posjetiocima, koji su zainteresovani za udomljavanje, biti između pet i 10 životinja, te da će kod štanda biti uspostavljen prvi kontakt sa potencijalnim udomiteljima.

Akcija Kerbera

– Ako neko zadovolji uslove za držanje životinje, onda će moći da preuzme štene ili mače – objasnio je tada Milojević.

Udruženje “Kerber” je za osam godina postojanja uspjelo da udomi više stotina pasa i mačaka, a mnogi od su i sterilisani.

Misija ovog udruženja je podići svijest građana o napuštenim životinjama i spriječiti iskorišćavanje pasa i mačaka u nehumane svrhe.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!