Todorić pušten da se brani sa slobode

451

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić, koji se predao u Londonu, pušten je da se brani sa slobode, javljaju svjetski mediji.

Kako se navodi, njemu je određena kaucija koja “ne prelazi 100.000 funti“. Todoriću je oduzet pasoš i mora da nosi elektronsku narukvicu, a naredno ročište zakazano je za 2018. godinu.

Vlasnik Agrokora izjavio je danas pred Vestiminsterskim sudom u Londonu da će se usprotiviti ekstradiciji iz Velike Britanije u Hrvatsku.

Prema britanskom zakonu, ročište na kojem će se odlučivati o izručenju Todorića Hrvatskoj mora biti održano u roku od 21 dan od hapšenja. Provjeriće se da li postoje bilo kakve zakonom propisne prepreke za izručenje.

Između ostalog, utvrđuje se i da li postoji tzv. dvostruka kažnjivost, odnosno jesu li krivična djela što su stavljena na teret Todoriću kažnjiva i u Velikoj Britaniji, ima li dovoljno dokaza koji potkrijepljuju optužbe, koji je motiv pokretanja postupka, da li je eventualno nastupila zastara, koliko je stara tražena osoba i posebno činjenica da će osumnjičena osoba u zemlji koja ga traži biti procesuirana samo za ono za šta je podnijet evropski nalog za hapšenje, javlja B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!