“Orlovi” otišli na Mundijal i pali na 38. mjesto

380

Fudbalska reprezentacija Srbije, uprkos plasmanu na Mundijal u Rusiji, nazadovala je na najnovijoj FIFA listi za šest mjesta i sada je 38. selekcija svijeta.

Srbija, koja je ovog mjeseca poražena od Austrije (3:2) i pobijedila Gruziju (1:0), što je bilo dovoljno da izbori direktan plasman na Svjetsko prvenstvo iz D kvalifikacione grupe UEFA, ima 41 bod manje u odnosu na prošlu listu – 748.

Ispred “orlova” su selekcije bez plasmana na SP Bugarska, Paragvaj i DR Kongo, a tačno iza Austrija (skok od 18 mjesta), Bosna i Hercegovina i Nigerija.

Interesantno je da je Vels nazadovao samo jednu poziciju u grupi u kojoj je Srbija otišla na Mundijal, a Republika Irska u direktnom sudaru ugasila im nadu. Upravo su Irci napredovali za osam mjesta i sada su 26. na svijetu.

Na čelu FIFA liste je Njemačka, drugi je Brazil, treća Portugalija, a iza su Argentina, Belgija, Poljska, Francuska, Španija koja se vratila među Top 10 skokom od tri mjesta, Čile i iznenađenje južnoameričkih kvalifikacija Peru.

Sljedeća FIFA lista biće objavljena 23. novembra, odmah poslije baraža kada će se znati svi putnici za Rusijum prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!