Srbija u finalu Evrobasketa!

1039

Košarkaši Srbije pobjedom nad Rusijom (87:79) plasirali su se u finale Evobasketa i poslije osam godina će igrati za titulu šampiona ‘Starog kontinenta’.

Srbija je u polufinalu savladala Rusiju rezultatom, pa će se za zlato boriti sa selekcijom Slovenije, koja je deklasirala Španiju u prvom polufinalu.

Saletovi ‘Orlovi’ tako će poslije tri evropska šampionata na kojima nisu stizali do same završnice, imati priliku da ponove uspjeh iz 2001. godine, kada su takođe u Turskoj postali evropski prvaci.

Interesantno, i to se dogodilo osam godina prije takmičenja 2009. u Poljskoj, kada smo u polufinalu eliminisali upravo Sloveniju.

Srbija, koju je tada vodio selektor Duda Ivković, slavila je rezultatom 96:92 poslije produžetka, a blistao je sadašnji kapiten Miloš Teodosić sa 32 poena, 3 skoka, 4 asistencije i 2 ukradene lopte. Teodosića ove godine nema u timu zbog povrede lista.

Nažalost, naši reprezentativci nisu uspjeli da ponove partiju u finalu sa Špancima, koji su bili ubjedljivi – 85:63. Dominirao je ko drugi do Pau Gasol sa dabl-dablom (18 poena i 11 skokova), dok je najefikasniji u redovima srpske ekipe bio Nenad Krsić koji je meč završio sa 12 poena.

‘Orlovi’ tada nisu došli do željenog zlata, ali sada imaju novu priliku – uvjereni smo da će je ovoga puta iskoristiti, javlja B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!