Lamar trijumfovao na dodjeli MTV nagrada

415

Američki reper Kendrik Lamar osvojio je najviše priznanja na dodjeli “MTV” muzičkih nagrada u Los Anđelesu, koja je protekla u znaku političkih govora.

Od čak osam nominacija, Lamar je osvojio šest, uključujući najveću nagradu večeri spot godine za hit “Humble”.

Britanski kantautor Ed Širan osvojio je nagradu u kategoriji “Izvođač godine”, dok je reper Kalid dobio nagradu u kategoriji “Novi izvođač”.

U ostalim važnijim kategorijama pobijedili su Zejn Malik i Tejlor Svift sa “I Don't Wanna Live Forever” za najbolju muzičku saradnju, Zed i Alesija Kara sa “Stay” za najbolju dens pjesmu. Za pjesmu ljeta proglašena je “Yo Tour Llif3” Lil Uzi Verta.

Voditeljka spektakla bila je Keti Peri, koja se na scenu spustila sa stropa u svemirskom odijelu u čast statueta nazvanih “Moon Person”, koje primaju dobitnici nagrada.

Šou su, ipak, ukrali Tejlor Svift, koja je iskoristila dodjelu nagrada za svjetsku premijeru spota za svoj prvi solo singl u tri godine “Look What You Made Me Do” i dobitnica nagrade za životno djelo Pink. Muzička zvijezda Pink je za svoju šestogodišnju kćerku Vilou, koja je bila u publici, održala govor o ljepoti i prihvatanju koji je mnogima izmamio suze.

Ceremoniju dodjele nagrada obilježili su brojni politički govori, a najemotivniji momenat večeri je bilo pojavljivanje Suzan Bro, majke Heder Hejer, koja je ubijena u rasnim nemirima u Šarlotsvilu, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!