Kino na otvorenom u Banjaluci

2032

U organizaciji Inicijative građana “Kultura kulturi”, na parkingu ispred Doma omladine u Banjaluci, večeras, sa početkom u 20 časova, biće prikazan film “Razgovori sa drugim ženama”, režisera Hansa Kanose, nakon čega će prisutni o utiscima i samom filmu moći da razgovaraju sa dramaturgom Slavišom Radanom.

“Film je drugačiji već i svojom vanjskom formom, a o onoj iznutra da i ne govorimo. Sa scenarijem, krajnje neobičnim, tiče se muško-ženskih odnosa koje autori filma, očigledno, i te kako dobro poznaju, sa dijalozima tako dobro raspisanim da se takvi rijetko viđaju.

Inteligentni su, često veoma cinično upućeni ka nama samima, pogotovo našim navikama, i bolno tačni, prepunih gorko-slatkih životnih istina”, rekao je o filmu Radan.

Posebno je pohvalio scenario koji je pisala Gabrijela Ževin.

“Scenario je zasnovan na susretu dvoje ljudi koji kroz verbalni odnos, dovodeći publiku u zabunu, započinju igru, čini se, samo njima znanu.

Stiče se osjećaj da su se likovi (ili možda sami glumci na setu) zaigrali, pa tako zaigrani odmetnuli od originalnog scenarija i na licu mjesta zakovitlali neki novi, možda svoj vlastiti, koji im, usljed nadolazeće iskrenosti, čini se, takođe izmiče iz ruku”, otkrio je Radan.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!