Zvezda u Ligi Evrope poslije 10 godina

1097

Ludnica na “Marakani”! Poslije 10 godina Crvena zvezda će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, pošto je pred 50.000 gledalaca pobijedila ruski Krasnodar sa 2:1

Veče za pamćenje na “Marakani”, o kojem će se još dugo pričati. Zvezda je nošena hukom navijača došla do velike pobjede i do fenomenalnog plasmana u Ligu Evrope.

Odigrali su crveno-beli ponovo izvanredan meč. Nije se čestito utakmica ni zahuktala, a Nemanja Radonjić je pogodio mrežu Krasnodara i doneo Zvezdi vođstvo od 1:0.

Nervozni Rusi nisu imali nikakav odgovor na igru srpskog tima, gotovo da nisu stvorili šansu za pogodak. A, samo što je lopta krenula sa centra u drugom dijelu Gelor Kanga je postigao spektakularan gol za 2:0! O tom pogotku Gabonca će navijači još dugo pričati.

Rusi su tek u posljednjih 20 minuta počeli da prete. Imali su dvije-tri dobre prilike, a onda je kao grom iz vedra neba došao penal. Sudija Štiler iz Nemačke je mirne duše počastio Krasnodar za jedanaesterac, koji je iskoristio Grankvist.

Junak “Marakane” večeras je – Milan Borjan! Šta je golman Zvezde odbranio u 90. minutu, to je za nevjericu! Skinuo je zicer Grankvistu i odveo svoj tim u evropsku jesen, javlja Informer.

CRVENA ZVEZDA – KRASNODAR 2:1 (1:0)

Strijelac: Radonjić u 7. i Kanga u 46. minutu za Zvezdu, a Grankvist iz penala u 80. za Krasnodar.

Stadion: “Rajko Mitić”. Sudija: Štiler (Njemačka).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Frimpong, Rodić (od 51. Gobeljić), Donald, Kanga, Srnić, Milić (od 70. Račić), Radonjić (od 76. Pešić), Boaći.

KRASNODAR: Sinicin, Petrov, Grankvist, Martinovič, Ramirez, Mamajev (od 59. Pereira), Gazinski, Kabore (od 46. Žigulev), Vanderson, Smolov (od 66. Ivan), Klason.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!