Braća iz Trebinja postali očevi i stričevi u istom danu

2244

Braća Miloš i Miodrag Kraljević iz trebinjskog naselja Gorica, u istom danu postali su očevi i stričevi, jer su njihove supruge Slađana i Nina na svijet donijele sina i kćerku.

Sedam časova nakon što je Nikolina rodila mezimicu Viktoriju, Kraljevići su ponovo imali telefonski poziv iz trebinjske bolnice, kada im je saopšteno da su dobili još jednog člana porodice.

Ponosna majka Slađana donijela je na svijet zdravog dječaka Teodora. Veselje u kući Kraljevića, ali i nevjerica. Ali ona najradosnija. Bebe su na svijet došle 20. avgusta, a kući bi trebalo da dođu danas ili sutra.

Braća kažu da se nisu dogovorila, ali da ih je sve iznenadilo kada su iz bolnice dobili poziv da su se dvije nevjeste porodile.

– Sve je bilo prirodnim putem, tako da nismo mogli tempirati porođaj, odnosno zakazivati carski rez. I za nas je ovo neobično, ali je najvažnije to što su naše supruge i bebe žive i zdrave – kaže nam Miodrag Kraljević, čija se supruga prva porodila.

Ni Miloš ne krije emocije. Zanimljivo je, priča, što je i bratovu i njegovu suprugu porodio doktor Branislav Kozić, koji im je i vodio trudnoću.

– Nisam čuo da je neko istog dana postao i otac i stric. Radost za sve nas – kaže Miloš za Glas Srpske.

Baka Milojka Kraljević navodi da su taman počeli sa slavljem jer se porodila Miodragova supruga, ali da su ubrzo iz bolnice javili da je bogatija za još jedno unuče.

– Ne znam jesu li se dogovarali ili nisu, jer ih samo jedan zid dijeli. Soba do sobe – kaže kroz šalu i smijeh Milojka, s kojom se slaže i baka Jugoslavka Milićević.

Dvije nevjeste, dodaje Milojka, dok su bile trudne, uvijek su govorile da će se zajedno poroditi iako im termini nisu bili istog datuma.

– Meni je juče sletio bijeli golub na balkon. Odmah sam rekla biće danas nešto lijepo. Nisu mi htjeli reći da mi je kćerka u bolnici, a za njenu jetrvu sam znala – kaže Jugoslavka.

Na veselju kod Kraljevića u Gorici okupila se cijela porodica, a došli su rođaci, prijatelji, komšije, koji su uz pjesmu slavili duboko u noć.

Djed Rade Milićević zahvaljuje svima koji su došli da čestitaju rođenja njegovog petog unučeta, a srećnim majkama poželio je brz oporavak.

Ova interesantna životna priča, izazvala je pravu malu radost među Trebinjcima. “Kao da su se dogovarali”, kažu u šali.

– Pa i ako jesu, samo neka nas je što više – kažu drugi, sa osmijehom.

Danas i sutra u kući Kraljevića u naselju Gorica, iako se bude čuo dječiji plač, biće najradosnija u Trebinju. Nije mala stvar u jednom danu postati i otac i stric, te da pod istim krovom žive dvije mlade majke i njihove prinove koje će zajedno gasiti rođendanske svjećice.

Bebe u istoj sobi

U svojoj dugogodišnjoj karijeri doktoru Branislavu Koziću ovo je prvi put da su u jednom danu očevi istovremeno postali i stričevi.

– Porodilje smo smjestili u istu sobu. Tu su čekale porođaj, a kad su se porodile ponovo su, sa bebama bile u istoj sobi. Porođaj je prošao na najbolji način, majke i bebe su odlično. Sve kako se samo poželjeti može. I mi smo na Ginekološko akušerskom odjeljenju Opšte bolnice Trebinje presrećni – kaže dr Branislav Kozić.

(Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!