Izlet na Triglav – detalji puta

922

Planinarsko alpinistički klub “SUMMIT” Banja Luka u subotu i nedelju, 26. i 27.08.2017. godine, organizuje dvodnevni uspon na najviši vrh Slovenije – Triglav 2864 metara nadmorske visine.

Detalji puta:

Okupljanje je na Staroj autobuskoj stanici (iza galerije MSURS) u petak, 25.08.2017. u 23.45h odakle je polazak u ponoć. Putuje se Banja Luka – Zagreb – Ljubljana preko Bleda do doline Vrata (Aljaževog doma 1015 mnv) gdje počinjemo uspon. Dolazak kod Aljaževog doma u ranim jutarnjim satima. Povratak je planiran od Aljoževog doma u nedelju poslijepodne uz mogućnost obilaska Bledskog jezere.

Detalji izleta:

I dan – subota, 26.08.2017.
Priprema za uspon na vrh stazom kroz Plemenice počinje iz doline Vrata od Aljaževog doma sa 1015 mnv (Bambergovi poti ćez Plemenice) jednom od najtežih staza na Triglavu. Krežemo se stazom Via Alpina do sedla Luknja na 1758 mnv. Na sedlu se lijevo uključujemo u feratu kroz Plemenice pored Sfinge (2365 mnv) pa kroz triglavsku Škrbinu do vrha Triglava na 2864 mnv. Na vrhu pauza za odmor i slikanje nakon čega se preko Malog Triglava (2738 mnv) spuštamo do planinarskog doma na Kredarici (2515 mnv). Odmor i priprema za spavanje.

II dan – nedjelja, 27.08.2017.
Ustajanje je u 6:30h, nakon doručka, polazak iz doma Kredarica strmim spustom preko Praga do staze Via Alpina do Aljaževog doma. Nakon silaska sa planine planiran je obilazak Bledskog jezera. Nakon obilaska jezera povratak u Banja Luku u kasnim večernjim satima.

Neophodna oprema:
ruksak, gojzerice, štapovi, slojevita odjeća, vjetrovka, kišna kabanica, baterijska lampa, naočale, kačket/šešir, krema protiv sunca, vreća za spavanje, i dr.
OBAVEZNO: Penjacki pojas, šljem, ferata set ili dva karabinera i dvija prusikova užeta (Ø6mm/3m).

Cijena izleta je 110KM (80.00 KM i 15.00 €, a u cijenu je uračunat prevoz u oba pravca, noćenje u domu Kredarica, boravišna taksa, vodičke usluge i troškovi organizacije.
U cijenu nije uključeno putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za stari Bledski grad i drugi lični troškovi.


Uplate će se prikupljati u četvtrak, 24.08.2017. u Parku Petra Kočića – Muzički paviljon “Bife Staklenac” od 16 do 17h, broj mjesta je ograničen, a prijave važe po sistemu ko prije izvrši prijavu i uplatu ima prednost.

U slučajevima kada nepovoljne vremenske prilike mogu uticati na izvodljivost ili bezbjednost izleta, datum održavanja može biti pomjeren, odnosno prilagođen obavezama vodiča kao i vremenskim prilikama. U slučaju promjene datuma, vodič izleta je dužan da u što kraćem roku od donijete odluke o tome obavjesti učesnike, pri čemu oni imaju pravo da otkažu svoje učešće, uz refundaciju cijelog uplaćenog iznosa. Otkazivanje učešća od strane učesnika u roku od 48h prije početka izleta smatra se kao učešće na izletu, što uključuje uplatu istog, a u slučaju kada je uplata izvšena ne podrazumjeva povrat novca. Svako lice na izletu učestvuje na vlastitu odgovornost, a maloljetna lica mogu učestvovati isključivo u pratnji roditelja, staratelja ili osobe kojoj je roditelj ili staratelj dao pismenu saglasnost za brigu o maloljetnom licu tokom izleta, pri čemu ta osoba preuzima odgovornost za njihovu bezbjednost.

Vodič za ovu aktivnost:
Miroslav Trivić, PAK “SUMMIT” Banja Luka MB:054,

Kontakt osoba: Miroslav Trivić
Prijave u inbox ili na telefon +387 65 664 064 (zvati u poslijepodnevnim časovima)

Uno portal

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!